Ororile unor părinți criminali. Mama tortura fetița, tata râdea și filma

4602
Gabriela Pristavita si Ionut Rausanu
Gabriela Pristavita si Ionut Rausanu

@ Amănunte terifiante în rechizitoriul  în care micuța Sophia în vârstă de numai un an a fost ucisă prin tortură de mama ei naturală Gabriela Pristăviță și concubinul acesteia Ionuț Răusanu @ ‘’În zilele de 05 și 06 mai 2021 , inculpata Mădălina -Gabriela Pristăviță  a introdus-o pe minora Sophia-Elena Mazăre , de două ori în cuva mașini de spălat rufe , după care a pus în funcțiune mașina, de asemenea inculpata a introdus-o pe minora ăn lada frigorifică , după care a inchis capacul lăzii. În tot acest timp , inculpatul Ionuț Răusanu , care asista la toate aceste acțiuni criminale , nu a intervenit în apărarea minorei și a preferat să filmeze și să se amuze pe marginea acestor orori”, se arată în rechizitoriul procurorilor ieșeni de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Iași @ Procurorii cer închisoare pe viață

Scene pline de oroare în rechizitoriul prin care procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași i-au trimis în judecată pe cei doi concubini Gabriala Pristăviță și Ionut Răusanu pentru ca au ucis-o pe micuța Sophia de numai 1 an și 11 luni. Premeditarea şi cruzimea sunt principalele elemente luate acum în calcul de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunal. Doi criminali  şi-au făcut practic un scop din a suprima viaţa unei fetiţe de nici doi ani, torturând-o . Lipsită de orice apărare, fetița  a reuşit să reziste timp de o jumătate de an, până când cea care i-a dat viaţă şi iubitul acesteia au decis să o înece în cadă, în miez de noapte. Fetiţa ar fi putut totuşi trăi dacă măcar unul dintre martorii care au asistat la cele şase luni de agonie a acesteia ar fi intervenit. Rudele şi cunoştinţele celor doi criminali au închis însă ochii. O realitate absolut îngrozitoare

Fetița avea fracture multipli, au inecat-o, au intoxicat-o

‘’În data  de 08 .09.2021 Sophia Elena Mazăre , în vârstă de 1 an şi 11 luni,a fost   internată la Spitalul  Clinic de Urgență pentru Copii „Sf. Maria” Iași : în comă de gradul IV, în stop cardio-respirator, resuscitată și asistată cu ventilator,protezată respirator, cu edem cerebral, cu bronhopneumonie, observații de înec (declarate), sindrom de hepatocitoliză, plăgi contuze în regiunea fesieră bilaterală și regiunea pubiană, echimoze în diverse stadii de evoluție , sindrom silverman (al copilului abuzat), mai multe fracturi  claviculă și ,coaste printre care alte fracturi mai vechi sudate’’, se arata în preambulul rechizitoriului. Practic fetița avea lovituri peste tot, a fost intoxicată  și în final a murit înecată.

Gabriela Pristavita si fetita
Gabriela Pristavita si fetita

Mama o băga în frigider și mașina de spălat tata râdea și filma

Pentru anchetatori, lucrurile sunt clare: cei doi au făcut tot posibilul ca să o ucidă pe fetiţă, nu înainte însă de a se amuza copios de pe urma chinurilor pe care au silit-o să le îndure. ”În zilele de 5 și 6 mai 2021, inculpata Mădălina-Gabriela Pristăviță  a introdus-o pe minora Sophia-Elena Mazăre , de două ori în cuva mașini de spălat rufe, după care a pus în funcțiune mașina, de asemenea inculpata a introdus-o pe minora în lada frigorifică , după care a închis capacul lăzii. În tot acest timp , inculpatul Ionuț Răusanu , care asista la toate aceste acțiuni criminale , nu a intervenit în apărarea minorei și a preferat să filmeze și să se amuze pe marginea acestor orori”, se arată în rechizitoriu.

Un copil nedorit

În timpul relaţiei cu Daniel Mazăre,  Mădălina-Gabriela Pristăviţă a născut-o pe  Sophia. Mădălina-Gabriela Pristăviţă fusese abandonata de părinți și a crescut într-o casă de copii. Mădălina-Gabriela Pristăviţă nu și-a dorit fetița și a dorit să faca întrerupere de sarcină doar că în momentul în care a ajuns la spital doctorii au constatat că se afla în a patra lună de sarcină.
În august 2020, după 6 luni de la nașterea fiicei lor s-a despărțit de tatăl fetiței.

Concubinul avea doi copii și nu o mai voia si pe Sophia

Ionut Rausanu
Ionut Rausanu

La începutul lunii martie 2021,  Mădălina- Gabriela Pristăviţă l-a cunoscut pe Ionuţ Răusanu tata a doi copii, de 3 şi 6 ani, cei doi s-au mutat împreună. Chinurile micuţei Sophia au început practic din momentul în care mama ei a început relația de concubinaj cu Ionuț Răusanu. Practic Gabriela a început să-și tortureze fetița fiind determinată de concubine care i-a cerut femeii sa se ocupe numai de copiii lui.  Munca anchetatorilor a fost uşurată de faptul că torturile la care era supusă fetiţa erau deseori înregistrate. Anchetatorii au găsit în telefoanele celor doi 26 de filmuleţe şi 74 de fotografii prezentând fapte de o cruzime greu de transpus în cuvinte. Probe ale cruzimilor la care cei doi au supus-o pe fetiţă datează din perioada martie/ aprilie-07 septembrie 2021.

 

Ionut Rausanu si Gabriela Pristavita
Ionut Rausanu si Gabriela Pristavita

Filme pline de secvențe horror

Într-unul dintre aceste filme, realizat în aprilie, se vede cum Ionuț Răusanu o ţine pe fetiţa care plânge continuu şi îi împinge picioarele până ajung în zona cefei. În alta, o forţează să stea într-o poziţie de „şpagat”. Fetiţa plânge şi strigă „tati, tata”, în timp ce mama asistă la scenă fără a interveni. Câteva zile mai târziu, Mădălina Pristăviţă îşi leagă fetiţa pe un scaun de mâini, picioare şi cap, folosind bandă adezivă. Apoi, îi introduce un deget în gură provocându-i voma şi o forţează să bea ceva dintr-un recipient de plastic. La scenă asistă şi Răusanu, împreună cu cei doi copii. Pe fundal se aude vocea bărbatului: „Uitaţi şi voi oleacă ce nebună. Şi când îi zic, se supără, nebuna”, fără a interveni în vreun fel.

Tortură în toată regula pentru Sophia în zilele de 5 şi 6 mai pentru fetiţă zile . Opt înregistrări video prezintă diferite scene de tortură, de regulă la acestea asistând şi copiii lui Răusanu. Într-una,Mădălina Pristăviţă îşi introduce cu forţa fetiţa în maşina de spălat şi închide uşa. Fetiţa încearcă să se agaţe de maşină, în timp ce mama îi strigă să-şi ia degetele. Apoi, învârte cu mâna cuva, în timp ce fetiţa strigă înspăimântată, iar mama sa râde şi îi spune unuia dintre copiii iubitului său: „Uite aşa păţesc copiii care nu sunt cuminţi”. Copilul fuge. Răusanu comentează relaxat, fără a interveni: „Uitaţi o mamă ce poate să facă, o nebună ca ea. Uitaţi oleacă ce poate să facă. Na, şi copchilul e acolo. Uitaţi un pic, na, dacă aţi mai văzut aşa ceva”. În alt film apare mama, încercând să-şi vâre copilul într-o ladă frigorifică aflată în stare de funcţionare. Sophia se agaţă cu mâinile de marginile lăzii, ţipând, dar mama o împinge de cap, apoi închide capacul şi se aşază în coate pe acesta, râzând. Din nou, Răusanu comentează, fără a interveni: „Uitaţi şi voi ce nebună, să bage copchilul în congelator. Poftim. Uitaţi şi voi o mamă nebună”.

A bagat-o de trei ori in masina de spălat

 

Pe 6 mai,  Madălina Pristăviţă şi-a introdus de trei ori fetiţa în maşina de spălat, aceasta fiind pusă în funcţiune de fiecare dată. Într-una dintre ocazii, maşina este lăsată să funcţioneze timp de 30 de secunde, fetiţa fiind vizibilă în interiorul cuvei, uitându-se uşa din sticlă şi strigând „Tata, tata”. „Nu, eu nu am mai văzut femeie mai anormală ca tine. Bă, cum poţi să faci aşa ceva, mă? Dă-i, mă, drumul, mă, la copchila aia, tu eşti nebună?”, este comentariul lui Răusanu. Multe înregistrări o prezintă pe fetiţă stând la masă, cei doi părând interesaţi de vânătăile de mari dimensiuni ce se văd în jurul ochilor şi pe obrajii fetiţei. ‘’Analizând acţiunile celor doi inculpaţi în zilele de 5-6 mai, consider că aceştia o foloseau pe minora Sophia-Elena Mazăre ca pe un «obiect de care te puteai lipsi în orice moment» ce era folosit atât pentru amuzamentul celor doi inculpaţi, cât şi pentru a da un exemplu celor doi copii minori ai inculpatului. Totodată, acţiunile acestora denotă faptul că aceştia acceptau până şi decesul minorei, doar pentru a se amuza”, se mai arata in rechizitoriu. Fotografiile şi înregistrările video prezintă doar o mică parte din chinurile la care a fost supusă fetiţa. Multe altele au fost povestite şi de martori.

Nici ceilalți martori nu au anuntat autoritatile

Sunt si martori care fie au asistat direct, fie au văzut imaginile prezentate chiar de cei care le făcuseră. Niciunul nu s-a gândit să intervină sau să anunţe autorităţile. De la ideea că cei doi acceptau posibilitatea decesului fetiţei, procurorii ajuns însă la cea că aceştia chiar au urmărit să o ucidă. În august, Lăcrămioara Iuliana Clapon , l-a vizitat în apartamentul din Nicolina în care locuia cuplul, acolo aflându-se şi o nepoată, Ancuța Răusanu. Sophia avea vânătăi la ambii ochi şi frunte. Lăcrămioara Iuliana Clapon află de la nepoată că Răusanu o lovise pe fetiţă cu capul de faianţă. Aceasta era vânătă şi în zona feselor şi zona inghinală. Deosebit de inteligentă pentru vârsta ei şi având un vocabular destul de bogat, fetiţa i-a arătat lui Lăcrămioara Iuliana Clapon felul cum a fost lovită şi i-a spus „Mi-o dat! Mi-o dat!”. Cuvintele ei s-au lovit însă de urechi surde. Doi vecini au povestit că au văzut cum Răusanu a izbit-o pe Sophia cu capul de frigider pentru că nu mânca suficient de repede. Niciunul nu a intervenit în vreun fel.

Bona  Andreea Mitrofan a mărturisit că, Răusanu o bătea pe fetiţă aproape în fiecare zi. A.M. A asistat la ultimele zile din viaţa fetiţei. Cel mai mic gest al bonei i-ar fi putut salva viaţa, dar gestul nu a fost făcut. Pe 6 septembrie2021 , dimineaţa, bona a încercat să o ajute pe Sophia să mănânce, moment în care Ionuț Răusanu s-a enervat , spunându-i că a angajat-o să aibă grijă de copiii lui, nu şi de fetiţă. A luat-o pe Sophia de gât, a strâns-o şi i-a spus „Crapă mai repede în tine”. Apoi, a lovit-o de mai multe ori cu dosul palmei peste faţă.

Ultima zi a fetiţei: Răusanu a muscat-o si a izbit-o cu capul de gresie

Pe 7 septembrie, dimineaţa, Răusanu a lovit-o din nou pe fetiţă, din acelaşi motiv: mânca prea încet. Ceilalţi doi copii şi-au terminat masa şi au plecat din bucătărie. Au rămas Ionuț Răusanu,  Mădălina Pristăviţă, bona şi micuţa Sohia. Din senin, Răusanu s-a enervat iar, a luat-o pe fetiţă în braţe şi a întors-o cu faţa în jos, după care a muşcat-o puternic de fese. Apoi, a aşezat-o din nou pe scaun, încercând s-o forţeze să mănânce. Pe parcursul acestei scene, mama fetiţei nu a intervenit în niciun fel. Când bona a întrebat-o de ce-l lasă pe Răusanu să-i agreseze copilul, femeia a ridicat din umeri. Pe seară, Răusanu a văzut-o pe fetiţă dormind în sufragerie. A lovit-o cu palmele peste faţă, strigându-i: „Tu nu faci decât să dormi, să caci şi să mănânci!” Apoi, a luat-o la bucătărie, pentru a o hrăni, deşi fetiţa mâncase deja. Din nou, s-a enervat pentru că fetiţa mânca prea încet şi a început să o lovească din nou cu dosul palmei peste faţă. Fetiţa s-a lovit de dulapul din spatele ei şi a început să plângă. Răusanu a luat-o de picioare şi a izbit-o de câteva ori cu capul de gresia din bucătărie. Apoi a întins-o pe blatul de lângă chiuvetă şi a început să o muşte de picioare, să o lovească cu palmele şi să o strângă de gât. Seara târziu, bona a făcut baie, ieşind la 23.40. I-a auzit apoi pe Pristăviţă şi Răusanu mergând împreună cu fetiţa în baie. Era o oră neobişnuită pentru a-i face baie fetiţei. Spre deosebire de alte ocazii, de această dată cei doi au închis după ei uşa băii. Bona a mai auzit o vreme fetiţa plângând, după care a adormit. A.M. s-a trezit la ora 2.00, iar în casă era linişte. Nu a văzut afară maşina lui Răusanu, dar s-a gândit că cei doi plecaseră poate în oraş. La acea oră, aceştia tocmai ajunseseră la Spitalul de Copii cu fetiţa. De acolo, au fost duşi cu ambulanţa la Spitalul „Sf. Spiridon”. Acolo, la 4.00 dimineaţa, femeia a declarat că îşi lăsase fetiţa în sufragerie, nesupravegheată, doar câteva minute şi a găsit-o apoi în baie, cu faţa în jos. Mama a spus iniţial medicilor că nu i-ar fi făcut nicio manevră de resuscitare. Apoi, anchetatorilor, că ar fi încercat să o resusciteze, dar pentru că fetiţa nu răspundea, Pristăviţă ar fi muşcat-o de fese şi pubis. Declaraţiile contradictorii şi absurde au fost respinse de anchetatori, aceştia apreciind că cei doi încearcă să-şi ascundă faptele. Pe 8 septembrie, la 7.00, în bucătărie, bona l-a văzut doar pe Răusanu. Acesta i-a spus că Pristăviţă şi fetiţa sunt la spital, pentru că Sophia se înecase în baie. Când Pristăviţă s-a întors, bona a constatat cu surprindere că aceasta nu plângea şi nici nu părea să regrete că fetiţa tocmai îi murise. A.M. a mai stat în casa lui Răusanu câteva zile, pentru a-şi primi banii. „Având în vedere comportamentul violent recurent al inculpaţilor şi acceptarea de către aceştia a posibilităţii intervenirii decesului victimei M.S.E., consider că asfixierea cu apă a victimei s-a produs ca urmare a unei acţiuni intenţionate din partea inculpaţilor. Mai mult decât atât, exercitarea de acte de violenţă asupra victimei în timp ce s-au aflat în baie, precedate de alte acte de violenţă de intensitate ridicată (lovirea repetată cu podul palmei peste faţă, trântirea cu capul de dulap, ridicarea de picioare şi trântirea în mod repetat cu capul de gresie, muşcarea de picioare, strângerea cu mâinile de gât şi torace) urmate de asfixierea mecanică cu apă, ne duce la concluzia că aceştia au acţionat cu scopul suprimării vieţii victimei”, au concluzionat procurorii care cer inchisoare pe viață pentru cei doi.

Violenţa manifestată de Răusanu şi Pristăviţă i-a făcut pe anchetatori să ceară efectuarea unor expertize psihiatrice. Amândoi s-au dovedit a fi sănătoşi.

Inchisoare pe viata, definitiv, pentru studentul criminal din Copou

Constantin MAZILU

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.