Panica la Infectioase! Covid este invincibil in sangele a patru pacienti

3015
Carmen Dorobat
Carmen Dorobat

@ In cazul a patru pacienti care au fost declarati initial ca fiind vindecati de Covid 19 s-a constatat ca virusul a ”recidivat” adica a ramas prezent in sangele pacientilor @ „Au fost declarati vindecati avand doua teste negative la interval de 24 de ore si ulterior au aparut la testare pozitiv. Unii au fost simptomatici altii au fost asimptomatici”, a spus Carmen Dorobat, managerul Spitalului de Boli Infectioase din Iasi

Motive de ingrijorare la Spitalul de Boli Infectioase din Iasi. Desi se vorbeste din ce in ce mai des de masuri de relaxare, spitalul este plin iar virusul da in continuare mari batai de cap medicilor. Motivele de ingrijorare sunt date de faptul ca in cazul a 4 pacienti declarati vindecati virusul a  fost depistat din nou la cateva zile dupa ultimul test negativ. „In fiecare zi infectia cu coronavirus ne arata noi fete.Credem ca putem vorbi despre recaderi in cazul infectiei cu Sars Cov 2. In prezent la Spitalul de Boli Infectioase din Iasi sunt 4 pacienti care pot fi etichetati drept recaderi pentru ca au fost pacienti care au fost declarati vindecati avand doua teste negative la interval de 24 de ore si ulterior au aparut la testare pozitiv. Unii au fost simptomatici altii au fost asimptomatici. Este un virus pe care nu-l cunoastem”, a spus Carmen Dorobat, managerul Spitalului de Boli Infectioase.

Aceasta a adaugat ca in cazul pacientilor cu ”racaderi” a fost stabilit un protocol special cu Casa Nationala de Asigurari de Sanatate pentru ca acestia sa fie monitorizati. „Nu toate organismele reusesc sa elimine virusul din organism. Nu toate organisemele reusesc sa produca o cantitate suficiente de anticorpi care sa duca la eliminarea virusului. Trebuie monitorizare in cazul acestor pacienti infectati”, a adaugat Carmen Dorobat.

Constantin MAZILU

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.