Patronii cer în instanță redeschiderea restaurantelor. Școlile private au câștigat deja

788
restaurant Fire Ribs
restaurant Fire Ribs

@ Un număr de 7 restaurante din Iași au deschis o actiune in justitie prin care solicita anularea hotararii care le interzice sa mai functioneze in spatii inchise @ Este vorba despre Hotararea nr.89/2020 a Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta @ Reamintim ca scolile si gradinitele din Iasi au obtinut deja la Tribunal o hotararea prin care au obtinut anularea deciziei care interzice invatamantul fata in fata

După ce școlile și grădinițele private din Iași au obținut deja într-o primă instanță anularea hotărârii  Comitetului Judetean pentru Situații de Urgență care interzice desfășurarea învățământului față în față (vezi aici mai multe detalii) si restaurantele din Iași au deschis la Tribunal un proces similar. Astfel, firmele Espresso Martini SRL  (Cafenea Bindu), Fika Time SRL (Cafenea Fika), Xerxeslux SRL (Restaurant la Cumătru), Eggelectic Bistro SRL, Seraless Inc SRL (Restaurant Escape), SC Magic Pizza SRL, SC Bestconfort SRL (Restaurant Fireribs) au inregistrat la Tribunalul Iasi dosarul nr. 5717/99/2020 prin care solicita anularea articolului nr.1 din Hotararea nr.89/2020 a Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta care interzice functionarea restaurantelor in spatii inchise. ”Activitatea cu publicul a operatorilor economici  care desfasoara activitati de preparare comercializare si consum al produselor alimentare si/ sau bauturilor alcoolice se nealcoolice de tipul restaurantelor si cafenelelor in interiorul cladirilor si a operatorilor economici care desfasoara activitati in spatii publice care au un acoperis, plafon sau tavan si care sunt delimitate de cel putin 2 pereti indiferent de natura acestora  sau caracterul temporar sau permanent, este interzisa”, se arata in articolul respectiv.

Patronii restaurantelor arata ca isi puteau continua activitatea si cu respectarea unor masuri de protectie impotriva raspandirii virusului Sars Cov 2. „Suntem de acord cu impunerea unor restrictii ca suntem in pandemie dar puteau sa ne lase si pe noi sa functionam. Cum au lasat deschise bisericile puteau sa lase deschise si restaurantele bine inteles cu respectarea unor masuri de siguranta, distantare intre mese, intrari si iesiri separate, protectia personalului etc. Altfel, dam faliment. In acest sector Horeca e jale, multi au angajati au credite. Eu am 30 de salariati ce fac cu ei?”, a spus Mihai Zaharescu, patronul Fire Ribs.

Mihai Zaharescu
Mihai Zaharescu

 

Constantin MAZILU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.