Pepe dă înapoi în lupta cu o renumită firmă ieşeană! Artistul a renunţat la unele cereri în litigiul cu compania Roton! (EXCLUSIV)

462
Artistul Pepe (Nicolae Ionuţ Pascu), îmbrăcat cu o cămaşă albă, descheiată la gât, şi zâmbind larg
Cântăreţul Pepe a dat recent în judecată compania ieşeană Roton, pentru drepturi de autor şi drepturi conexe

@ Pepe dă înapoi în lupta cu o renumită firmă ieşeană @ Artistul a renunţat la unele cereri în litigiul cu compania Roton @ Amintim că acesta cere drepturi de autor pentru anumite piese muzicale

 

Pepe dă înapoi în lupta cu o renumită firmă ieşeană – artistul a renunţat la unele cereri în litigiul cu compania Roton! Amintim că acesta cere drepturi de autor pentru anumite piese muzicale.

„Instanţa ia act de renuţarea reclamantului la judecarea capătului de cerere cu obiect obligarea pârâtei la plata drepturilor patrimoniale de autor după efectuarea unei expertize contabile. Admite excepţia lipsei de interes invocată de pârâtă în ceea ce priveşte petitul din cererea adiţională (de completare a acţiunii) referitor la constatarea calităţii reclamantului de titular de drepturi nepatrimoniale de autor pentru piesele enumerate în capitolul III din Contractul de cesiune si editare din 20 decembrie 2004. Repune cauza pe rol”, au afirmat recent judecătorii din cadrul Tribunalului Iaşi.

 

Pepe a dat în judecată compania ieşeană Roton

 

Procesul dintre artistul cunoscut sub numele de scenă de „Pepe” a fost amânat pentru data de 30 mai 2023. Cântăreţul Nicolae Ionuţ Pascu (42 de ani), acum prezentator al emisiunii „Te cunosc de undeva”, de la Antena 1, le cere magistraţilor din cadrul Tribunalului Iaşi să oblige firma Roton la plata unor despăgubiri.

Fostul soţ al Oanei Zăvoranu este nemulţumit din pricina drepturilor de autor şi a drepturilor conexe. De remarcat este faptul că dosarul abia a ajuns pe rolul Tribunalului Iaşi, fiind declinat de la o altă instanţă, respectiv de la Tribunalul Bucureşti.

Pepe speră ca judecătorii ieşeni să îi dea dreptate şi să oblige compania Roton la achitarea unor despăgubiri, ca drepturi de autor sau drepturi conexe. În cadrul dosarului depus iniţial la Tribunalul Bucureşti pe 2 decembrie 2021, Pepe a solicitat şi rezilierea contractului de cesiune.

 

O carieră de succes pentru Nicolae Ionuţ Pascu

 

Nicolae Ionuţ Pascu a studiat între anii 1993 şi 1998 cursul de canto clasic de la Școala populară de artă, sub îndrumarea profesorului, criticului muzical și compozitorului Camelia Dăscălescu. El a debutat în 1996 la Ploiești, la un festival de muzică ușoară, unde a obținut premiul al treilea. Dar succesul a venit în 1999, când a devenit solistul fostei trupe „Latin Express”, care a introdus pentru prima dată stilul flamenco în România. În vara anului 1999, „Latin Express” a câștigat premiul I la festivalul de muzică ușoară de la Amara, iar, ulterior, locul al doilea la festivalul de muzică ușoară de la Mamaia, cu piesa „Nu te mai doresc”.

Din 2000 şi până în prezent, evoluează individual sub numele Pepe, fiind unul dintre cei mai apreciați cântăreți de muzică latino din România. În cariera solo, a lansat următoarele albume: Pepe, 2003, Îmi place, 2003, Cine te iubește, 2002, Inimă nebună, 2004, Fericire și tristețe, 2007, Aruncă-mi o privire, 2011. În 2004 a compus cântecul „Numai iubirea” de pe coloana sonoră a primei telenovele românești de succes, cu acelaşi nume. A fost prezentator și producător al emisiunilor de televiziune „Îndrăgostește-mă de tine” (Acasă TV), „100% adevărat” (OTV), iar, acum, la emisiunea „Te cunosc de undeva!”, de pe Antena 1.

 

Roton, cel mai mare exportator de drepturi muzicale din România

 

Roton este una dintre cele mai importante case de discuri din România. A fost înființată în 1994 și activează în domeniul artistic, al promovării, al distribuției de produse fizice și electronice, precum și de producție mecanică. Portofoliul Roton include o gamă variată de stiluri muzicale, de la pop, dance și rock, până la folclor. Compania are filiale la București și Iași. În anul 2004, Roton a deschis o linie de producție de CD-uri la Iași. Compania este într-o creștere constantă, mărindu-și portofoliul de artiști și cota de piață de 30% în fiecare an.

De la înființare până în prezent, catalogul de piese lansate depășește numărul de 9.000. De altfel, Roton este cel mai mare exportator de drepturi muzicale din România. Printre colaboratorii de încredere se numără companii de renume, alături de care creează campanii și evenimente de succes. Roton reprezintă unii dintre cei mai populari artiști din România și din lume, precum Inna, Fly Project, Akcent, Alexandra Stan, Manuel Riva, Corina, Anda Adam, Amna, Connect-R, Andreea Bălan și mulți alții.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.