Poliţiştii din Iaşi, umiliţi de senatoarea Diana Șoșoacă! De unde a izbucnit întreg scandalul!

826
Diana Iovanovici Sosoaca
Diana Iovanovici Sosoaca

@ Poliţiştii din Iaşi au fost umiliţi de senatoarea și avocata Diana Iovanovici Șoșoacă @ Astfel, aceasta a câștigat procesul intentat Inspectoratului de Poliție Județean Iași @ Diana Șoșoacă fusese amendată după ce i-a dat dedicații lui Raed Arafat la o petrecere dintr-un restaurant ieșean

Avocata Diana Șoșoacă i-a umilit pe polițiștii din Iaşi. Senatoarea a scăpat de amenda primită după ce i-a dat dedicații lui Raed Arafat. Joi, 22 septembrie 2022, Tribunalul Iaşi a respins apelul formulat de poliţiştii ieşeni în acest litigiu.
„Instanța respinge apelul declarat de Inspectoratul de Poliţie Judeţean Iaşi împotriva sentinţei civile din 28 februarie 2022 pronunţată de Judecătoria Iaşi, sentinţă pe care o păstrează. Definitivă”, au precizat magistrații ieșeni.
Polițiștii din Iaşi, umiliţi de Diana Șoșoacă! Litigiul dintre Diana Șoșoacă și IPJ Iași a început pe 20 aprilie 2021. De profesie avocat, Diana Șoșoacă le-a cerut magistraților din cadrul Judecătoriei Iași să anuleze un proces-verbal întocmit pe 6 februarie 2021, prin care a fost sancționată de oamenii legii. În cererea depusă la instanță, Diana Șoșoacă a cerut și să se constate că mențiunile au fost făcute de agent cu încălcarea dispozițiilor legale, exces de putere și abuz de drept.
„Mi s-a comunicat prin Poștă o amendă de 1.000 de lei. Niciun organ de ordine nu m-a contactat vreodată să discute cu mine, nici pe 6 februarie 2021, nici pe 5 februarie 2021, în intervalul orar 21:00 -22:00, nu a venit nimeni la Restaurantul «La Palia», unde aceștia susțin că am fost pentru serbarea zilei de naștere a soțului meu. Mă întreb retoric: cum au constatat acești agenți faptele descrise?! În niciunul dintre actele invocate că le-aș fi încălcat nu menționează că nu am dreptul să cânt! Am o adeverință medicală, întrucât sunt exceptată de la purtatul măștii de protecție, având afecțiuni care sunt atestate medical și care mă scutesc de această obligație”, a afirmat Șoșoacă în fața judecătorilor.
Șoșoacă: „Amenda a fost dată la solicitarea unei persoane politice!”
Senatoarea de Iași a adăugat că avea nevoie de aer. „În timpul cântatului, plămânii au nevoie de aer! Se realizează un efort fizic care nu îți permite purtatul măștii. Potrivit Ordinului nr. 874/81/2020, sunt exceptate de la purtatul măștii persoanele care fac efort fizic. În ceea ce privește distanțarea fizică, nu se mai putea aplica, având în vedere că Iașul era în scenariul verde, iar localurile puteau funcționa cu 50 la sută din capacitate ocupată. Noi suntem câțiva prieteni care ne întâlnim tot timpul, niciunul dintre noi nu s-a îmbolnăvit vreodată, iar SARS-CoV-2 este un virus care are procentaj de vindecare de 99,77 la sută, conform datelor oficiale ale OMS și INSP”, a subliniat Diana Șoșoacă.
Aceasta a mai spus că, dintr-o capacitate de 200 de locuri, în restaurantul amintit erau numai 10 oameni, la două mese. „Consider că această amendă a fost aplicată la solicitarea unei persoane politice care a obligat Poliția ieșeană să mă sancționeze, fiind de notorietate lupta politică – și nu numai! – care se duce împotriva mea”, a precizat Șoșoacă.
Scandalul a izbucnit de la un film postat pe reţelele de socializare
Diana Șoșoacă a mai afirmat că, în mod legal, pandemia de COVID-19 nu a fost declarată pe teritoriul României. La începutul lunii februarie 2021, senatoarea a postat un film pe o rețea de socializare, în cadrul căruia se vedea cum aceasta cântă și dă dedicații într-un restaurant. Conform acesteia, a fost vorba despre Restaurantul „La Palia”, din Iași. Ea i-ar fi dat dedicații lui Raed Arafat. Iniţial, senatoarea a câştigat procesul la instanţa de fond. Ulterior, IPJ Iaşi a contestat decizia. Acum, Diana Șoșoacă i-a umilit pe polițiștii din Iaşi, reușind să scape definitiv de amenda primită.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.