Primarul Slabu Otonel a preferat sa plateasca prejudiciul sa nu se intoarca la inchisoare

2566

Primarul Slabu Otonel a preferat sa plateasca prejudiciul sa nu se intoarca la inchisoare

@ Slabu Otonel, fostul edil al comunei Popricani,  a anuntat ieri in fata judecatorilor ca a achitat prejudiciul in noul dosar in care a fost trimis in judecata depunand si documente doveditoare in acest sens @ Insa, problema pare sa nu fie rezolvata deoarece Fiscul cere penalitati mai mari decat debitul initial

Aflat in perioada de incercare dupa ce a fost liberat conditionat in noiembrie 2016, intr-un dosar de coruptie in care ar fi avut de ispasit 5 ani de inchioare, Slabu Otonel, fostul primar al comunei Popricani este nevoit sa apara din nou in fata instantelor penale. Asta deoarece dupa cum s-a aratat intr-una din editiile anterioare, fostul primar al comunei Popricani, judetul Iasi, a fost trimis in judecata pentru deturnare de fonduri imediat ce a fost liberat conditionat. Numai ca de data asta Slabu Otonel nu vrea sa mai riste sa ajunga la inchisoare. Astfel, in noul dosar, Slabu Otonel a achitat prejudiciul imputat de procurori si recunoscut de Agentia Nationala de Administrare Fiscala. Slabu Otonel  a anuntat la termenul de judecata de ieri, prin intermediul avocatei sale, Natalia Mosnegutu ca a achitat prejudiciul in suma de 240.000 lei in noul dosar in care este judecat.

Problema este ca intre timp, ANAF a depus la dosar o adresa in care a anuntat ca valoarea penalitatilor de intarziere si a dobanzilor este de 260.000 lei. Avocata Mosnegutu a contestat valoarea penalitatilor argumentand ca valoarea penalitatilor este mai mare decat debitul, ceea ce nu este legal. In aceste conditii judecatorii au anuntat ca vor solicita ANAF sa justifice legal modul de calcul al penalitatilor. Faptele care ii sunt imputate lui Otonel in acest dosar nou s-au petrecut in anul 2012 in perioda in care functia de premier al Romaniei era ocupata de Mihai Razvan Ungureanu.

Fostul premieri acordase fonduri suplimentare comunitatilor locale pentru plata arieratelor. In loc sa plateasca facturi mai vechi de trei luni, asa cum prevedea Hotararea de Guvern prin care au fost alocati bani, Slabu Otonel a incheiat un contract nou cu o firma si a pus pavele pe trotuare, in incercarea de a convinge electoratul sa-l aleaga pentru un nou mandate. Cu toate acestea in 2012 , Otonel a pierdut alegerile.

“Grosul” nu a fost recuperat

In celalalt dosar in care Otonel a fost condamnat pentru frauda cu fonduri europene, banii nu au fost recuperati nici pana astazi in acest caz fiind vorba despre circa 1,2 milioane lei (12 miliarde lei vechi). Slabu Otonel a fost trimis in judecata de procurorii DNA Iasi in anul 2012 pentru frauda cu fonduri europene. Alaturi de acesta a mai fost trimisa in judecata Monica Crasmariu inginer agronom la primarie si Vasile Zvoristeanu un crescator de animale. Acestia au fost judecati pentru ca au bagat in buzunare subventiile alocate de Uniunea Europeana pentru intretinerea pasunii comunale. Comuna Popricani are o suprafata de 1.274 hectare de pasune, iar acordarea acestor subventii s-a facut incepand din anul 2007.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.