Presupuşi patroni de bordeluri din Iaşi, puşi în libertate! Ce spun anchetatorii despre cum acţiona reţeaua de prostituţie! GALERIE FOTO (EXCLUSIV)

1122
Salon videochat
Salon videochat

@ Presupuşi patroni de bordeluri din Iaşi şi Bacău au fost puşi ieri în libertate de magistraţii din cadrul Curţii de Apel Bacău @ Judecătorii au dispus lăsarea în libertate a lui Adrian Costel Popovici, Constantin Tiberius Ciopeică şi Robert Vranciu @ Iniţial, Tribunalul Bacău dispusese arestarea, după percheziţii efectuate de procurorii DIICOT

Presupuşi patroni de bordeluri din Iaşi şi Bacău au fost puşi ieri în libertate de magistraţii din cadrul Curţii de Apel Bacău! Judecătorii au dispus lăsarea în libertate a lui Adrian Costel Popovici, Constantin Tiberius Ciopeică şi Robert Vranciu!

„Soluția Curții de Apel Bacău reprezintă dovada ca judecătorii de drepturi și libertăți ai aceste instanțe de control judiciar au analizat în concret lipsa de temeinicie a privării de libertate în ceea ce-l privește pe clientul meu, A.C.P., și nu au dat curs propunerii de arestare preventivă formulată de DIICOT, propunere ce părea a fi abuzivă în raport de particularitățile spetei”, a afirmat ieri avocatul ieşean Christy Mîrşanu, cel care îl reprezintă pe Adrian Costel Popovici.

Avocat Christy Mirsanu
Avocat Christy Mirsanu

Presupuşi patroni de bordeluri din Iaşi, puşi în libertate!

Amintim că, iniţial, în urmă cu o săptămână, Tribunalul Bacău dispusese arestarea, inclusiv a lui Andrei Sebastian Mircescu, care a ramas sub aceasta masura, după percheziţii efectuate de procurorii din cadrul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT). Pe 21.05.2024, procurorii DIICOT Bacău au dispus reținerea a 4 inculpați și măsura controlului judiciar față de un altul, cercetați pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, trafic de persoane, în formă continuată și proxenetism.

„În perioada ianuarie – octombrie 2020, inculpații au constituit un grup infracțional organizat, în scopul obținerii de foloase materiale din administrarea unor stabilimente situate pe raza municipiului Iași, dedicate practicării prostituției. Astfel, atât în perioada menționată cât și în intervalele iunie 2021 – noiembrie 2022 respectiv decembrie 2022 – 21.05.2024, inculpații au recrutat persoane interesate să practice prostituția și le-au înlesnit activitățile prin punerea la dispoziție a două imobile, promovarea prin intermediul site-urilor de profil și organizarea logistică a stabilimentelor. Veniturile obținute din activitatea infracțională au fost colectate și însușite de membrii grupului infracțional.

Din materialul probator administrat în cauză a mai rezultat că, în perioada 2019 –2020, unul dintre inculpați, la diferite intervale de timp și baza aceleiași rezoluții infracționale, a transportat, adăpostit și exploatat, atât pe teritoriul României cât și al Germaniei, o persoană vătămată majoră pe care a obligat-o la practicarea prostituției, în folosul său material. În încercarea de a ieși de sub tutela acestuia, victima a fost indusă în eroare de către un alt inculpat cercetat în cauză, care a transportat-o, adăpostit-o și obligat-o să practice prostituția pe raza municipiului Iași”, au subliniat anchetatorii.

Ce au mai spus oamenii legii

Ciopeică este acuzat de săvârşirea infarcţiunii de constituire a unui grup infracțional organizat, constând în aceea că, în perioada ianuarie – octombrie 2020, a constituit împreună cu soția sa Ciopeică Elena Mădălina și Mircescu Andrei Sebastian un grup infracțional organizat, la care ulterior a aderat și Popovici Costel Adrian, având ca scop administrarea stabilimentelor situate pe strada Mizil 14 și Cuza Vodă 30-33, din municipiul Iași, dedicate practicării prostituției.

În cadrul asocierii infracționale a avut rolul de a recruta persoane interesate să practice prostituția, a înlesnit activitățile acestora punându-le la dispoziție facilitățile celor 5 două imobile, a promovat prin intermediul site-urilor de profil activitățile de prostituție, a asigurat organizarea logistică a stabilimentelor și a colectat veniturile ilicite, pe care le-a împărțit cu asociații săi.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.