Primaria Probota executata silit. Aproape 1 miliard de lei vechi pleaca din conturile comunei

2803

@ Primaria comunei Probota a fost obligata de justitie sa achite unei societati specializate in masuratori cadastrale suma de de 93.861,46 lei reprezentand contravaloarea serviciilor prestate la care se adauga cheltuieli de judecata de 5.655 lei @ Primaria Probota a incheiat un contract cu firma respectiva dar nu a platit serviciile efectuate

Vin vremuri  grele pentru comuna Probota si asta deoarece in perioada urmatoare primaria condusa de Constantin Zamisnicu va fi executata silit de o companie de topometrie si cadastru, suma care urmeaza a fi recuperata fiind deloc de neglijat, aproape 1 miliard de lei vechi. Astfel, recent Curtea de Apel Iasi a decis ca Primaria comunei Probota trebuia sa achite catre PFA Vacariu Vasile Bogdan suma de 93.861,46 lei reprezentand contravaloare de servicii prestate, dobanzi si penalitati de intarziere la care se adauga cheltuieli de judecata de de 5.655 lei (vezi aici). Intre Primaria Probota si PFA Vacariu Vasile Bogdan a fost incheiat contractul de servicii – masuratori topo nr. 1794/30.04.2014. In baza acestui acest contract PFA Vacariu Vasile Bogdan urma sa execute masuratori topografice si sa intocmeasca planuri parcelare pentru solele si tarlalele stabilite de compartimentul de specialitate al primariei, pentru suprafata estimata de aproximativ 7.000 ha.  Contravaloarea lucrarilor urma sa se efectueze astfel: 35,30% din valoarea de 17,00 lei la hectar, adica 6,00 lei ha urma a fi achitata la predarea Anexelor Legii 165/2013 (Legea masuratorilor pentru finalizarea procesului de restituire) in timp ce, restul de 64,7% din valoarea de 17,00 lei/ha, adica 11 lei/ha se va achita In momentul predarii lucrarilor de parcelare. Contractul a avut doua obiective: inventarierea prevazuta de Legea 165/2013 (pentru care pretul convenit a fost de 6,001ei/ha) si lucrari de parcelare (pentru care pretul convenit a fost de 11 lei/ha). Lucrarile au fost finalizate dar Primaria Probota a refuzat sa platesca. A urmat un proces civil care s-a judecat la Tribunalul Iasi si care a fost pierdut de Primaria Probota. ”Conform prevederilor contractuale, reclamanta parata datoreaza penalitati pana la achitarea integrala a debitului asa incat, va fi obligata sa plateasca paratei reclamante , penalitati de intarziere, calculate la suma de 93.861,46 lei, calculate de la data introducerii cererii ( 26 iunie 2018, data postei) si pana la achitarea integrala a debitului principal”, au decis judecatorii ieseni.

Sentinta a ramas definitiva la Curtea de Apel iar PFA Vacariu Vasile Bogdan a demarat deja procedura de executare silita (vezi aici).

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.