Milionari de peste Prut prinsi la Iasi cu o frauda uriasa

1599

@ Prejudiciul adus bugetului statului roman este urias: 1.908.388,57 lei produs prin manipularea ilegala a unei cantitati de 1,6 milioane lei tigari si 3.007 kg tutun @ Firma este controlata de familia Bolat din Republica Moldova si se numeste Velox Transbravo

Captura de proportii a Directiei de Lupta Antifrauda Fiscala din cadrul ANAF care a descoperit ca o firma a unor afaceristi moldoveni, inregistrata la Iasi a fraudat bugetul statului roman cu o suma uriasa nici mai mult nici mai putin decat 1.908.388,57 lei. Firma inregistrata la Iasi se numeste Velox Tranbravo si este administrata de familia Bolat, cea care detine si compania de transport Premiertranzit din Chisinau, Republica Moldova. Afacerea a fost descrisa in  procesul verbal 267/1/14.03.2019 intocmit de Directia de Lupta Antifrauda Fiscala. Concluzia acestui proces verbal este ca societatea a prejudiciat bugetul de stat cu suma totala de 1.908.388,57 lei, reprezentand ”accize aferente cantitaților de 1.683.010 bucați țigarete si 3.007 kg tutun deținute pe teritoriul Romaniei in afara unui antrepozit fiscal, nemarcate corespunzator si peste limita impusa de lege, pentru care accizele nu au fost percepute potrivit prevederilor Legii 227/2015 privind Codul Fiscal”.

Potrivit actului de control totul a iesit la lumina in momentul in care Antifrauda a efectuat un control la punctul de trecere a Frontierei Nadlac ocazie cu care Velox Transbravo detinea in antrepozitul fiscal, produse din tutun accizabile, nemarcate corespunzator si peste limita prevazuta de Lege. Cantitatea era detinuta in doua TIR-uri aflate in vama. In urma constatarilor efectuate de Antifrauda, inspectorii ANAF au instituit sechestru asigurator pe conturile firmei. Proprietarii firmei au contestat in instanta masurile ANAF sustinand ca afectuau un transport in beneficiul altor societati comerciale dar Fiscul a aratat ca nu era adevarat. In aceste conditii firma a pierdut procesul cu ANAF.(vezi aici).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.