Directorul haplea!A platit 56.000 euro din banii institutiei pentru masina personala. Documente

2924
Tudor Jijie

@ Cum a facut smecheria: a incheiat un contract de comodat pentru masina cu entitatea publica la care a  fost director @ Vorbim de Tudor Jijie, director al Euroregiunii Siret-Prut Nistru, entitate publica patronata de consilii judetene din Romania si Republica Moldova @ In conditiile in care masina sa Subaru Forester valoreaza cateva mii de euro, Tudor Jijie a decontat din  banii Euroregiunii pentru masina sa pentru benzina si reparatii nici mai mult nici mai putin decat 55.917,96  euro @ Cu acesti bani Consiliul Judetean putea sa cumpere pentru Euroregiune, doua masini noi

 

Tudor Jijie este membru PNL, adica face parte din partidul care se vrea la guvernare pentru ca pesedistii sunt corupti. Acest director liberal a decontat din banii publici pentru masina personala, un  Subaru Forester fabricat inainte de 2013 cheltuieli cu carburantii precum si  lucrari de intretinere si reparatii in valoare 55.917,96  euro. Cum  a facut asta? In perioada guvernarii liberale la CJ, Tudor Jijie, membru PNL a fost numit pe functia de director al Euroregiunii Siret-Prut-Nistru. Aceasta este o entitate cu caracter public care are misiunea de a dezvolta relatiile dintre autoritatile locale din Romania si cele din Republica Moldova. Bugetul Euroregiunii Siret-Prut-Nistru  este constituit prin contributia consiliilor judetene din Romania (Iasi, Vaslui, Tulcea, Bistrita Nasaud si Prahova) si a raioanelor de la frontiera ale Republicii Moldova (Calarasi, Cimislia, Leova etc). De exemplu, Consiliul Judetean Iasi contribuie anual la bugetul acestei entitati cu suma de 38.617 euro. Prin  urmare Euroregiunea Siret-Prut-Nistru este o entitate cat se poate de publica. Dupa ce a fost numit director, Tudor Jijie in calitate de director al Euroregiunii a semnat cu acelasi Tudor Jijie in calitate de administrator si comodant al SC Fast Traning Consulting SRL (redenumita ulterior SC Eastern Marketing Insights SRL) contractul de comodat pentru masina Subaru SH5 Forester cu numarul de inmatriculare VS 18 MKT. Primul contract de comodat  a fost semnat in septembrie 2013 fiind prelungit anual cu acte aditionale. De fiecare data, actele aditionale au fost semnate in  stanga de Tudor Jijie ca director al Euroregiunii si in dreapta de Tudor Jijie ca administrator al firmei. Dezvaluirea.ro prezinta in exclusivitate documentele acestei afaceri care ar trebui sa atraga atentia procurorilor DNA.

Bani la discretie pentru benzina si reparatii

In baza acestui contract de comodat Jijie a beneficiat de benzina la discretie si a decontat si de cate  ori a  vrut cheltuielile cu achizitionarea pieselor masinii, revizii etc. In anul 2014 a decontat benzina in  valoare de 52.625, 95 lei, piese de 324 lei si reparatii de 24.672 lei, Astfel, in 2014, Jijie a decontat pentru masina 77.622 lei adica circa 17.464, 38 euro. In urmatorul an a decontat 72.454,68 lei adica 16.300 euro. Am atasat la acest text tabelul cu deconturile inregistrate pentru masina de Jijie, in perioada 2014-2017.

Cu acesti bani cumparau doua masini

In total dupa cum am mai spus, Jijie a decontat pentru masina sa, de la Euroregiune, in cei 4 ani suma de 55.917 euro. Asta in conditiile  in care un Subaru Forester nou costa in jur de 30.000 euro. Deci cu acesti bani Euroregiunea cumpara doua astfel de  masini nou-noute si mult mai multe masini second-hand cum este a lui Jijie. Acesta a fost demis din functia de director al Euroregiunii, in luna mai a anului 2018, tocmai dupa ce la urechile ”asociatilor” presedinti de consilii judetene si raioane au ajuns informatii cu privire la afacerile scandaloase care se fac  cu bugetul entitatii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.