Dosar penal la varful IPJ. Scandalul politistilor batuti de la SAS ajunge la parchet

2661

@ Continuam seria devaluirilor legate de scandalul de Serviciul Actiuni Speciale al IPJ Iasi unde subalternii il acuza de abuz pe seful lor @ Unul dintre politistii care s-a ranit in timp ce se antrena cu luptatorul K1 s-a ales cu cateva coaste rupte si vrea sa depuna plangere penala @ Cititi mai jos cine era de fapt luptatorul K1 adus de Costel Schiopu la antrenament si ce alte incalcari ale regulamentului s-au petrecut la antrenamentele SAS

Scandalul de la Serviciul de Actiuni Speciale (SAS), ‘’Mascatii’’ din IPJ Iasi pare sa fie departe de final. Reamintim ca Dezvaluirea.ro a fost primul ziar din Iasi care a publicat un material video (vezi aici, furnizat de surse din interiorul SAS) in care se vede ca polistii sunt loviti la antrenamente, impotriva regulamentelor, de un luptator K1. IPJ Iasi ne-a comunicat prin intermediul purtatorului de cuvant ca s-a demarat o ancheta interna. Costel Gitlan seful IPJ Iasi refuza sa face comentarii. IPJ Iasi sta pe un butoi de pulbere si asta deoarece politistii SAS, unitate de elita a IPJ Iasi sunt decisi sa mearga pana la capat si nu par sa vrea sa opreasca decat dupa demiterea sefului lor Costel Schiopu. Ancheta interna a demarat si deja cativa politisti au fost audiati si au denuntat mai multe abuzuri.

Cine era luptatorul K1. S-a incalcat regulamentul

Astfel, potrivit surselor noastre luptatorul K1 era un elev-politist care nu avea ce cauta la antrenament cu ofiteri si subofiteri SAS. Asta deoarece aceste antrenamente sunt secret de serviciu iar la acestea se poate participa numai cu o autorizare speciala. Luptatorul K1, adica elevul-politist a fost audiat a declarat ca a fost adus la antrenament de Costel Schiopu. Mai mult decat atat acesta a declarat ca a Schiopu i-a spus ca trebuie sa-i loveasca pe politisti impotriva regulamentelor. Ori in urma acestui abuz, unul din politistii loviti cel care apare si in materialul video a fost ranit destul de grav prezentand niste fisuri la coaste. Acesta s-a prezentat dupa acest antrenament la Institutul de Medicina Legala unde a obtinut un certificate medico-legal fiind hotarat sa depuna o plangere penala. Sa mai reamintim ca politistii SAS au mai reclamat intr-o scrisoare de protest ca au fost obligati sa se antreneze la o sala de culturism apartinand unui prieten a lui Schiopu. Ori si acest lucru este impotriva regulamentului. Antrenamentele puteau sa aiba loc in exterior numai cu acordul sefului unitatii adica seful IPJ Iasi, Costel Gitlan. Acest acord nu exista. Reamintim ca polistii SAS au reclamat comportamentul abuziv si limbajul trivial al sefului lor. Acestia au aratat ca sunt jigniti si umiliti la antrenamente. La unul din antrenamente nu au fost lasati nici macar sa bea apa.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.