Gandaci, mizerie si mormane de gunoaie la Spitalul Sfanta Maria. Pacientii si medicii sunt revoltati. Popa riposteaza

1884

@ Mizeria a pus stapanire pe unele saloane de la Spitalul Sfanta Maria iar de gunoiul menajer pare sa nu se mai ocupe nimeni @ Gandacii circula nederanjati prin spital @ ‘’Noi mamicile care ii insotim pe micuti suntem obligati sa platim 25 lei pe zi pentru aceasta mizerie’’, ne-a scris o mamica revoltata @ De vreo doua luni PSD-istul Maricel Popa a numit un nou manager la Sfanta Maria, un personaj alungat pentru incompenta de la spitalul din Botosani @ Medicii din spital au criticat zilele trecute managementul asigurat de Consiliul Judetean

Mai multa mizerie, mai multe gunoaie, mai multe scandaluri la Spitalul de Pediatrie Sfanta dupa ce in urma cu doua luni Maricel Popa, presedintele PSD Iasi si al Consiliului Judetean a decis sa aduca un nou manager la Sfanta Maria, in persoana lui Corneliu Mihai, venit de la Botosani. In aceste doua luni, chiar daca a fost semnat un contract de modernizare a spitalului, lucrurile s-au inrautatit. Am primit pe adresa redactiei, de la mamicile insotitoare ale unor copii internati, mai multe fotograrii infioratoare, care arata ca pe zi ce trece acest spital se adanceste in mizerie. Gandaci care se plimba nestingheriti prin spital, mormane de gunoaie, pereti murdari, grupuri sanitare insalubre, mobilier plin de jeg, aproape in fiecare colt gasesti o sursa de bacterii sau de microbe. Publicam toate aceste fotografii primite pe adresa redactiei. Reamintim ca Popa l-a adus la Iasi pe Corneliu Mihai dupa ce acesta a fost dat afara pentru incompetenta, de la conducerea spitalului judetean din Botosani.

Si medicii protesteaza

Zilele trecute medicii de la Sfanta Maria i-au adresat o scrisoare deschisa lui Maricel Popa protestand astfel impotriva faptului ca nu sunt respectati si apreciati de conducerea spitalului si a judetului dar si fata de subfinantarea unitatii medicale. ‘’Este inadmisibil ca in singurul spital regional de urgente pentru copii, centru chirurgical de performanta, unul din singurele din tara care desfasoara programe nationale de sanatate adresate copiilor (Programul National de Endoprotezare, Programul National de Trauma, Programulul de Arsi), gestionat de un Consiliul Judetean sa functioneze doar 2 din cele 4 sali de operatii existente. Acest lucru se datoreaza refuzului constant al Consiliului Judetean Iasi de a asigura finantarea necesara repararii aparaturii nefunctionale’’, au aratat medicii.

Popa riposteaza

Ca urmare a protestului medicilor, Consiliul Judetean astazi a transmis astazi 22 septembrie un comunicat de presa care se vrea a fi o reactie la criticile aduse de personalul medical de la Sfanta Maria. Ca urmare a scrisorii deschise redactata de catre chirurgii de la Spitalul  de Pediatrie ”Sfânta Maria”, prin care isi exprima punctul de vedere cu privire la aparitia in mass media a unor articole ce contin aprecieri ale conducerii Consiliului Judetean la adresa medicilor de aici, facem urmatoarele precizari. Presedintele Consiliului Judetean Iasi nu a facut referire si nu a evaluat actul medical ci a luat atitudine fata de anumite situatii constatate si aduse la cunostinta de catre conducerea unitatii medicale si parinti ai copiilor internati aici’’, se arata in raspunsul CJ.

Managerul a vinovat

Mai departe legat de problemele administrative ale spitalului, Popa arunca pisica din nou in carca managerului spitalului. ‘’Managerul spitalului este cel care coordoneaza activitatea, conducerea Consiliului Judetean neintervenind in modul de desfasurare a actului managerial. Deciziile cu privire la modul de organizare precum si la investitiile necesare se iau de catre Consiliul de Administratie’’, se mai arata in comunicatul CJ.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.