Dezvoltatorul din Copou executat pentru o teapa de 1 milion de euro

5760
Park Rezidence

@ Silviu Stefan Etcu cel care ridica un bloc de 8 etaje in zona Codrescu din Copou, vis a vis de fosta Taxicom a fost obligat de justitie sa achite nici mai mult nici mai putin decat 1 milion ce euro catre statul roman si partenerii de afaceri pe care i-a tepuit @ In cazul in care nu va plati suma, averea lui Etcu va fi scoasa la vanzare pentru recuperarea banilor @ Sentinta a venit dupa ce Etcu a bagat in faliment firma Ral Construct Grup si nu a vrut sa-si achite datoriile desi a avut aceasta posibilitate

Sentinta dureroasa pentru dezvoltatorul Silviu Stefan Etcu cel care construieste un bloc cu 8 etaje in zona Codrescu din Copou vis a vis de Taxicom. Astfel, Tribunalul Sindic a aprobat recent cererea formulata de lichidatorii de la Centrul de Expertiza in Insolventa SPRL pentru ca averea lui Silviu Etcu sa fie scoasa la vanzare pentru plata unor datorii in valoare de 1 million de euro catre statul roman si catre partenerii de afaceri. Mai exact, lichidatorii mentionati mai sus au solicitat instantei sa admita ca Etcu sa raspunda cu averea personala pentru faptul ca a bagat in faliment cea mai cunoscuta firma a sa si anume Ral Construct Grup fara sa-si achite creantele conditiile in care a avut bani sa scape de datorii. ”Prin cererea intregistrata la data de 15.04.2014, lichidatorul judiciar Centrul de Expertiza in insolventa SPRL a formulat cerere avand ca obiect stabilirea raspunderii personale patrimoniale a administratorului statutar al debitoarei SC Ral Construct Grup SRL – Etcu Stefan Silviu pentru un prejudiciu creat creditorilor in suma de 4.630.013,47 lei”, se arata in hotararea in care s-a probat executarea averii lui Etcu. Deci Etcu trebuie sa returneze suma de 4.630.013,47 lei adica exact 1 milion de euro. Printre cei care au fost prejudiciati, dupa cum a aratat si judecatorul, se numara Directia de Finante care arre de recuperat taxe si impoz

ite neachitate in suma de 494.647 lei, Kruk (recuperare credit bancar nerambursat ) 374.547 lei, Terramold Construct SRL – 510.371 lei, Impuls Leasing- 361.225 lei etc.

A avut bani dar nu a vrut sa plateasca

Dupa cum s-a aratat si mai sus, judecatorul a aprobat executarea lui Etcu deoarece s-a demostrat ca firma a avut bani sa-si achite datoriile dar acesta nu a vrut sa-si respecte contractele si mai mult decat atat incet, dupa intrarea in insolventa a firmei activele societatii au disparut inclusiv lichiditatile din conturi. ”Fata de situatia de fapt descrisa anterior, Tribunalul apreciaza ca activitatea paratului se incadreaza in dispozitiile art. 138 alin. 1 lit. a ti b, referitoare la folosirea bunurilor sau creditelor societatii in folosul sau precum si la efectuarea de acte de comert in interesul personal sub acoperirea persoanei juridice , in conditiile in care s-a dovedit ca debitoarea figura la nivelul anului 2010 cu creante nerecuperate si stocuri care ar fi putut acoperi integral datoriile inscrise in tabelul definitiv, aceasta in conditiile in care paratul nu ar fi abandonat efectiv activitatea derulata, daca ar fi procedat la o judicioasa valorificare a stocurilor de marfa, iar din sumele obtinute ar fi achitat datoriile debitorului  si nu in ultimul rand daca ar fi procedat in mod concret la recuperarea creantelor din mana debitorilor societatii falite”, a aratat judecatorul in sentinta pronuntata in acest caz in dosarul nr.3999/99/2010/a4.

A intentionat sa le traga teapa creditorilor

Mai departe judecatorul a aratat ca atunci cand Ral Construct Grup avea bani in conturi a  facut  unele plati preferentiale catre prieteni omitand in mod intentionat sa-si achite obligatiile fata de stat si fata de restul partenerilor de afaceri. „Astfel, cu ocazia analizei economico – financiare a activitatii debitorului lichidatorul judiciar a aratat ca paratul, in calitate de administrator statutar al societatii falite a incuviintat si aprobat efectuarea unor plati preferentiale doar in ceea ce priveste anumiti creditori ai debitorului, din acest fapt rezultand intelegeri premeditate cu reprezentantii acestora din urma, de maniera a-i prejudicia pe ceilalti creditori concursuali”, a mai aratat judecatorul Tribunalului Sindic.

Acum proprietar peste Park Rezidence Copou

Sentinta nu este definitiva iar  Etcu a atacat-o cu recurs la Curtea de Apel Iasi. Dupa falimentarea Ral Construcrt Grup, Etcu a infiintat firma Ral Construct Management. Contactat prin corespondenta la Ral Construct Management, Etcu nu a trimis un punct de vedere. Dupa cum am aratat si mai sus, Silviu Etcu construieste in Codrescu, vis  a vis de fosta Taxicom un bloc cu 8 etaje, ansamblul rezidential fiind botezat Park Rezidence Copou. Blocul este construit impreuna cu asociatul sau Ionel Florin Macovei prin intermediul firmei Etmark Grup SRL.

Constantin MAZILU

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.