Politist judecat pentru ca a stricat petrecerea unor sateni

1157
politisr amendeaza

@ Politistul Constantin Sturza din comuna Scanteia judetul Iasi a fost trimis in judecata deoarece a intrerupt petrecerea unor sateni si l-a amendat pe organizator @ Magistratii de la Judecatorie au considerat insa ca  politistul este nevinovat si au dispus incetarea procesului penal

Un politist trimis in judecata pentru abuz in serviciu deoarece amendase un cetatean care organizase o petrecere a fost  gasit nevinovat de  magistratii  ieseni de la Judecatorie. De altfel, magistratii au dispus ”incetarea procesului penal” si asta deoarece nu au identificat vreo fapta care sa fie pusa in sarcina politistului, Marius Constantin Sturza. Acesta a fost agent de Politie in comuna Scanteia  din judetul Iasi si a fost trimis in judecata in 2016 la 6 ani dupa comiterea presupusei fapte de abuz. „In noaptea de 20/21.07.2010, in calitate de agent de poliție la Postul de Poliție Scanteia, a dispus in mod nejustificat oprirea petrecerii organizate in aer liber cu ocazia zilelor satului Tufestii de Sus si pe data de 22.07.2010 l-a amendat pe numitul Simionescu Mihaita cu suma de 1.200 de lei, pe motiv ca in calitate de organizator a continuat manifestarea dupa retragerea autorizației – fapt nereal, sancționându-l pentru comiterea unei contravenții inexistente si inaplicabile situației, iar in final nu i-a comunicat procesul-verbal”, se arata in rechizitoriul procurorilor.

Prin urmare, in data de 1 aprilie 2015, Marius Constantin Sturza a fost trimis in judecata pentru savarsirea infractiunilor de abuz in serviciu, fals intelectual si uza de fals. In cursul cercetarii judecatoresti au fost audiati mai multi martori si astfel instanta a stabilit ca politistul fusese nevoit sa intrerupa petrecerea deoarece instalatia electrica care  asigura alimentarea cu energie pentru petrecere (muzica, iluminat si altele) era o improvizatie nesigura.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.