Răsturnare de situaţie în cazul părinţilor acuzaţi că şi-au maltratat copilul! Ieşenii au fost condamnaţi definitiv! (EXCLUSIV)

432
Mana unui judecator cu un ciocanel
Mana unui judecator cu un ciocanel

@ Răsturnare de situaţie în cazul părinţilor acuzaţi că şi-au maltratat copilul @ Ieri, judecătorii din cadrul Curţii de Apel Iaşi au dispus condamnarea definitivă a Elenei Zosin şi a lui Gheorghe Irimiţă @ Cei doi au primit câte 3 ani de închisoare, dar, în cazul femeii, este vorba despre o pedeapsă cu suspendarea executării

 

Răsturnare de situaţie în cazul părinţilor acuzaţi că şi-au maltratat copilul! Astfel, magistraţii din cadrul Curţii de Apel Iaşi au dispus ieri condamnarea definitivă a Elenei Zosin şi a lui Gheorghe Irimiţă.

Cei doi au primit câte 3 ani de închisoare, dar, în cazul femeii, este vorba despre o pedeapsă cu suspendarea executării. „Instanţa admite acţiunea formulată de procuror în numele părţii civile minore. Îi obligă, în solidar, pe inculpaţi la plata către partea civilă a sumei de 50.000 de lei, reprezentând daune morale. Definitivă”, au afirmat magistraţii ieşeni.

 

Răsturnare de situaţie în cazul părinţilor acuzaţi că şi-au maltratat copilul

 

Amintim că, iniţial, cei doi au fost achitaţi de magistraţii din cadrul Judecătoriei Iaşi.
Astfel, judecătorii au dispus atunci achitarea lui Gheorghe Irimiță (53 de ani) și a Elenei Zosin (39 de ani) pe motiv că fapta nu este prevăzută de legea penală ori nu a fost săvârşită cu vinovăţia prevăzută de lege.

Totuşi, procurorii au contestat decizia în cazul celor doi ieşeni. Procesul celor doi iubiți din județul Iași a început pe 28 noiembrie 2018. Procurorii i-au trimis în judecată pe Gheorghe Irimiță și Elena Zosin sub acuzația de rele tratamente aplicate minorilor. Oamenii legii au arătat că cei doi concubini au intrat în vizorul lor în urmă cu peste 4 ani.

„Procurorul a dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpaţilor G.I. şi E.Z., pentru rele tratamente aplicate minorului. Inculpaţii au o relație de concubinaj din 2004 şi locuiesc împreună la domiciliul inculpatului, în comuna Andrieşeni. În această perioadă, inculpata a născut 6 copii, unii dintre ei fiind luaţi în plasament. În perioada 1 septembrie 2016-13 februarie 2017 inculpaţii, prin conduita adoptată, respectiv prin omisiunea de a-i asigura un regim alimentar adecvat şi condiţii de viaţă şi de igienă corespunzătoare creşterii şi dezvoltării, au supus-o pe una dintre fiicele lor, în vârstă de 1 an, la rele tratamente, favorizând, astfel, întârzierea în dezvoltarea psihică și a limbajului, retardul psihomotor ușor și hipotrofia ponderală, care au fost de natură să pună în primejdie gravă dezvoltarea fizică și psihică a ei”, au spus procurorii.

 

Individul a fost condamnat în trecut

 

Oamenii legii au adăugat că, în trecut, Gheorghe Irimiță a fost condamnat pentru o altă infracțiune, tot împotriva unuia dintre copiii săi.

„În 2008, inculpatul l-a agresat pe unul dintre fiii săi, motiv pentru care a fost condamnat la 2 ani de închisoare pentru vătămare corporală, fiind liberat în anul 2011”, au încheiat anchetatorii.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.