Veolia pleacă din Iași după ce a dosit milioane de euro în străinătate. ANAF i-a prins cu mâța în sac

2207
directorii Veolia Energie Iasi
directorii Veolia Energie Iasi

@ Curtea de Apel Iași a stabilit astăzi că raportul de control efectuat de Fisc in urma unor verificari efectuate la Veolia este perfect legal @ ANAF a stabilit că Veolia a plătit ilegal sume de ordinul milioanelor de euro către firme agreate din străinătate si astfel s-a sustras de la plata unor impozite către bugetul de stat @ De exemplu  ANAF a constatat ca Veolia Energie Iasi a platit in mod nejustificat către compania mama din Franta, Veolia Environnement suma de 4.097.964  lei plata justificata de unele „servicii de management” care nu au fost prestate @ Inainte sa plece din Iasi, Veolia trebuie sa achite statului român un TVA suplimentar de 800.502 lei și impozit pe profit de 121.295 lei

Curtea de Apel Iași a decis astazi ca ANAF a stabilit in mod corect faptul ca Veolia Energie Iasi a cheltuit ilegal sume uriașe de bani iar aceste operatiuni economice au adus prejudicii bugetului statului. Sentința s-a dat în dosarul in care Veolia Energie Iași a contestat decizia nr.59/25.09.2019 emisă de Direcția Generala Mari Contribuabili din cadrul ANAF care ”a dat jos” cheltuieli ilegale efectuate de Veolia in suma totala de 8.513.453 lei (aproape 2 milioane de euro). În limbaj tehnic fiscal pentru Veolia Iasi s-a stabilit  o baza impozabila suplimentară de 8.513.453 lei astfel incât are de achitat TVA suplimentar de 800.502 lei și impozit pe profit de 121.295 lei.

Cheltuielile ilegale identificate de Fisc

Despre cheltuielile ilegale efectuate de Veolia Energia Iași am prezentat detalii in articolul cu titlul „Marea mascaradă Veolia! „Pierderile”, milioane de euro in conturile șmecherilor care controlează afacerea”, publicat în data de 27 mai 2021.  Este vorba de exemplu despre faptul ca Veolia Energie Iasi a platit in mod nejustificat către compania mama din Franta, Veolia Environnement suma de 4.097.964  lei plata justificata de unele „servicii de management” care nu au fost prestate. De asemenea, printre cheltuielile nejustificate identificate de ANAF se mai numără plata catre SC SIS Finance Consulting  SRL a sumei de 3.838.643 lei pentru un studiu de fezabilitate care nu a fost efectuat, plata unor servicii in suma de 1.245.643 lei catre firma Asso Gillet-Societe d’Avocats etc. Asta în conditiile în care Veolia sustine ca pleaca din Iasi deoarece activitatea de furnizare a energiei termice pentru incălzire și apă caldă nu este rentabila in orasul nostru.

Constantin MAZILU

 

 

 

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.