Primarul care a invitat hoții la primărie. Au plecat cu banii comunei pentru că „edilul” n-a pornit deloc alarma

739
Aurel Doaca-primar-Costesti-
Aurel Doaca-primar-Costesti-

@ Hoții au jefuit anul trecut comune Costești, județul Iași si au plecat cu toți banii pe care i-au găsit in casierie @ O pățanie ca in filmele cu proști: Primaria avea sistem de alarma dar nu fusese pornit deloc desi primarul Aurel Doacă îl instalase de cateva luni bune

Întâmplare ca in filmele cu proști la Primăria Costesti, județul Iași, o comună tânără aflată lânga orasul Târgu Frumos, unde functia de primar este deținuta de pesedistul Aurel Doaca. Anul trecut, pe data de 9 martie niste hoți au intrat in sediul primariei, inafara orelor de program si au plecat cu suma de 17.699 lei adica cu toti banii pe care i-au gasit in casierie.  Poliția a constatat însă ca acest lucru a fost posibil deoarece sistemul de alarmare al Primăriei Costești nu  fusese pornit desi era instalat de cateva luni si functional. „In instituție este instalat sistem de alarmare la efracție (funcțional), instalat în anul 2019, dar subsistemul nu a fost armat din data de 28.01.2020, unitatea prin primar neavând desemnată o persoană cu fișa postului întocmită cu responsabilități în armarea/dezarmarea sistemului de alarmare la efracție”, se arata intr-un proces verbal al Politie.

Mai mult decat atat Politia a mai constatat ca sistemul de alarmare care costa cel putin cateva mii de lei, fusese achizitionat degeaba deoarece nu era conectat la un dispecerat. „Primaria  Costești dispunea de un sistem de alarmare la efracție care nu era conectat la un dispecerat de monitorizare semnale de alarmare, prin urmare, nu avea asigurată intervenția în caz de evenimente (efracții sau stări de pericol asupra persoanelor). Totodată, s-a constatat că în sediul primăriei era organizată o caserie în care era instalat seif de depozitare, valorile monetare încasate și sustrase în noaptea de 09/10.03.2020 fiind păstrate într-un seif metalic, necertificat de organisme europene”, au mai constatat Politistii.

De asemenea, ușa exterioară și ferestrele exterioare confecționate din PVC cu geamuri termopan nu erau dotate cu încuietori de siguranță au misiunea să asigure întârzierea pătrunderii neautorizate. In plus, casierii primariei transportau incasarile cu o masina Logan, neautorizata pentru transport valori si nu le era asigurata paza. Din aceste motive, primarul a fost sanctionat de politie cu doua amenzi de cate 5.000 lei, bani pe care i-a platit din buzunarul său.

Constantin MAZILU

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.