Barbatul intors din morti tradat de nevasta. „Sa ramana mort domnule judecator”

4150

@ Abia zilele trecute dupa ce a dechis un nou proces si s-a judecat cu statul timp de 6 luni vasluianul Constantin Reliu a fost declarat viu de judecatori @ Prima data judecatorii i-au respins cererea de a fi declarat viu si asta in conditiile in care acesta a venit in instanta si le-a vorbit magistratilor insa, la cererea lui Reliu s-a opus chiar sotia care a si castigat procesul obtinand „mentinerea valabilitatii certificatului de deces”

Aspecte tragi-comice in dosarul vasluianului care a cerut magistratilor sa-l declare viu pentru simplul motiv ca, ( si acum citam din sentinta judecatoreasca) „doreste doreste anularea hotararii prin care i-a fost declarata moartea, ca urmare a imprejurarii ca acesta este in viata”. Prin urmare de acum celebru Constantin Reliu din Vaslui s-a prezentat la Tribunal, in luna ianuarie anul acesta sa le arata judecatorilor ca este viu si in  consecinta a cerut anularea certificatului de deces obtinut de sotia sa in urma cu doi ani, pe 30 iunie 2016.  Culmea, desi le-a vorbit in fata judecatorilor cererea lui Constantin Reliu a fost respinsa pe data de 8 martie a.c. Socant este faptul ca sotia a angajat un avocat astfel incat sa-l impiedice cu orice pret pe sotul sau sa obtina o decizie prin care sa fie declarat viu. Dezvaluirea.ro prezinta in exclusivitate detalii din Hotararea nr. 246/8.03.2018, cea prin care i s-a respins lui Constantin Reliu, cererea de a fi declarat viu. Sa mai mentionam ca barbatul a obtinut o sentinta de anulare a certificatului de deces abia zilelel trecute, la Judecatoria Barlad dupa ce a deschis un nou proces impotriva statului roman.

S-a intors din Turcia si s-a trezit mort

Constantin Reliu a plecat la munca in Turcia in anul 1999 si de atunci nu a mai tinut legatura cu familia. Acesta este motivul pentru care in anul 2014, sotia sa Constantin Ioana s-a adresat Judecatoriei Barlad pentru a-l declara mort si a obtine un certificat de deces pe numele sotului sau. Judecatorii barladeni au aprobat cererea femeii atat pentru motivul ca acesta nu a mai dat nici un semn de viata din anul 1999 cat si din cauza faptului ca au fost solicitate unele informatii de la autoritatile de la Instambul care au aratat ca Reliu a disparut din evidentele Turciei tot din anul in care a parasit Romania. „Din declaratiile martorilor rezulta ca intimatul Constantin Reliu lucra in Turcia ca bucatar si ultima oara a fost vazut in anul 1999 si de atunci nu a mai tinut legatura cu familia si nici nu a mai trimis bani acasa. Din relatiile primite de la Prefectura Istanbul rezulta ca paratul nu este inregistrat in evidentele acesteia si ca aceasta a intrat ultima oara in Turcia la data de 8.07.1999 cu pasaport. Durata lunga in care paratul nu a mai luat legatura cu familia sa dar si imprejurarea ca acesta figureaza ultima data in Turcia la data de 8.07.1999 fac credibila sustinerea din actiune in sensul ca intimatul Constantin Reliu a decedat in imprejurari necunoscute”,  se arata in sentinta din 30.05.2016 cea prin care Reliu a fost declarat mort.

Le-a arătat judecătorilor ca nu e mort

Dupa aceea barbatul a revenit in tara dar intre timp sotia sa si-a refacut viata alaturi de un alt barbat si nu a mai dorit sa reia legatura cu Reliu. Pentru ca in evidentele oficiale era declarat mort si nu putea indrepta acest lucru decat tot prin intermediul justitiei, la data de 19.01.2018, Constantin Reliu a atacat cu apel la Tribunalul Vaslui sentinta din 30 mai 2016 prin care a fost declarat mort.
Dupa cum de asemenea am aratat si mai sus Reliu nu a adus alte argumente in fata judecatorilor, solicitand „anularea hotararii prin care i-a fost declarata moartea, ca urmare a imprejurarii ca acesta este in viata”. Reliu a adus in instanta si un martor in cetatean turc care a declarat in fata judecatorilor ieseni ca Reliu era viu si in anul 2001 cand au fost colegi de serviciu in Istanbul. „Numitul Semsettin Sarac, director de operatiuni la o agentie de turism a aratat ca in anul 2001, cand agentia a preluat hotelul intimatul Constantin Relu lucra inca acolo”, se mai arata in sentinta prin care i s-a respins cererea de a fi declarat viu.

Sotia a insistat sa fie lasat mort

Sotia lui Reliu a depus intampinare impotriva cererii acestuia solicitand sa-i fie respinsa actiunea prin care solicita sa fie declarat viu. Aceasta a solicitat respingerea actiunii pe motivul ca Reliu a venit prea tarziu. „La data de 12 februarie 2018 intimata Constantin Ioana a formulat intampinare invocand in primul rand exceptia apelului formulat in conditiile in care calea de atac s-a exercitat peste termenul de 30 de zile de la data la care hotararea s-a considerat comunicata. Pe fondul cauzei, apreciaza ca hotararea formulata de instanta se bazeaza pe probe legale care au cercetat disparitia paratului si faptul ca peste 15 ani nu a dat nici un semn de viata, relatiile din Turcia prin Comisie Rogatorie, cat si martorii audiati au fost de natura a conduce la pronuntarea unei hotarari judecatoresti de declarare a mortii”, se mai arata in sentinta. Pentru toate acestea dar in principal din cauza faptului ca nu s-a adresat din nou Judecatoriei Barlad cea care a dispus emiterea certificatului de deces Reliu a pierdut procesul prin care a cerut sa fie declarat viu.

„Sunt mort dar viu”. Sotia nu s-a mai opus

Intre timp Reli si-a facut si o pagina personala de Facebook. Pe aceasta pagina barbatul face haz de necaz de situatia in care s-a aflat. Pe aceasta pagina la status Reliu a scris : „Sunt mort dar viu/I’m dead but, i’m alive”. La data de 2.04.2018, Reliu a inregistrat la Judecatoria Barlad o noua cerere a anulare a certificatului de deces iar pe 3 iulie i-a fost aprobat, adica a fost declarat viu asa cum si-a dorit. De aceasta data, fiind citata Constantin Ioana nu s-a mai opus. Se mai arata in sentinta ca femeia impreuna cu fiica lor au incercat sa ia legatura cu el dar acesta a fost de negasit. In consecinta instanta a admis cererea barbatului in baza „art.54 Cod Civil, daca cel declarat mort este in viata, se poate cere oricand anularea hotararii prin care s-a declarat moartea”.

Constantin MAZILU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.