DIICOT a răscolit tot Iașul: 24 de percheziții la primărie, notar, funcționari și alte persoane

12080
Harabagiu audiat la DIICOT
Harabagiu audiat la DIICOT

@ Potrivit unor surse procurorii DIICOT Iași au efectuat astazi percheziții la Primaria Iași, notarul Iulia Păduraru @ De perchezitii au fost vizați si primarul Mihai Chirica, fostul viceprimar Gabriel Harabagiu in prezent city-manager dar și fostul  arhitect șef Alexandru Mustiață

Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Crimă Organizată (DIICOT) au rascolit astazi Iasul intr-un dosar care vizeaza asocierea dintre primarie si o societate comerciala pentru construirea unui imobil Sărărie. Procurorii au efectuat perchezitii si au ridicat documente de la Primaria Iași, notarul Iulia Paduraru. Potrivit unor surse perchezitiile i-au vizat atat pe primarul Mihai Chirica dar si pe cumatrul sau, viceprimarul Gabriel Harabagiu dar si pe fostul arhitect Alexandru Mustiață. Potrivit unui comunicat de presa emis de DIICOT in acest dosar se fac cercetari pentru savarsirea infractiunilor de  săvârșirea infracțiunilor de „înșelăciune cu consecințe deosebit de grave, fals intelectual, fals în înscrisuri sub semnătură privată, participație improprie la infracțiunile de abuz în serviciu și fals intelectual, instigare la infracțiunile de abuz în serviciu și fals intelectual, abuz în serviciu și omisiunea sesizării”.

biroul notar Iulia Paduraru-2
biroul notar Iulia Paduraru-2

 

Procurorii arata ca municipalitatea a fost prejudiciata cu 2 milioane lei de pe urma acestei afaceri. „La data de 26.04.2021, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Iași împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul BCCO Iași au efectuat un număr de 24 de percheziții domiciliare, într-o cauză vizând destructurarea unui grup infracțional organizat. În cauză s-a reținut faptul că, în cursul anului 2016, mai multe persoane au constituit un grup infracțional organizat în vederea obținerii, în mod fraudulos, a unui teren din patrimoniul unei instituții publice, pe care au construit o clădire, prejudiciul estimat fiind de aproximativ 2 milioane de lei. De asemenea, a rezultat faptul că activitatea infracţională a fost posibilă prin acordarea sprijinului de specialitate de către avocaţi, notari şi funcţionari publici din cadrul unei instituții publice”, se arata intr-un comunicat de presa emis de DIICOT.

La sediile DIICOT și BCCO Iași, vor fi conduse, în vederea audierii, un număr de 23 persoane.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.