Jaf la Primărie! Banii copiilor din comună plătiți ilegal către prietenul primarului

5075
Valeriu Parlog si Antonel Adomnicai
Valeriu Parlog si Antonel Adomnicai

@ Procurorii Parchetului de pe langa Judecatoria Iasi au deschis un dosar penal referitor la modul in care fostul primar al comunei Popricani, Valeriu Pârlog a gestionat banii comunității @ Sesizarea penala a fost facuta de Curtea de Conturi care a constatat printre altele că Valeriu Pârlog a platit ilegal catre SC 2 A Drumuri SRL patronata de prietenul sau Antonel Adomnicăi suma de 69.125 lei @ Cu acesti bani ar fi trebuie modernizata scoala dar Adomnicai a incasat bani fara sa faca lucrari

Mai multi angajati de la Primaria Popricani au fost audiati in aceasta perioada intr-un dosar penal care priveste unele ilegalitati savarsite in perioada in care functia de primar era ocupata de Valeriu Parlog, membru al PSD. Sesizarea penala a fost efectuata la Parchetul de pe langa Judecatoria Iasi de Curtea de Conturi, in urma unor controale efectuate la Primaria Popricani. Una dintre cele mai grave ilegalitați investigate se refera la faptul ca Pârlog a incheiat cu firma prietenului sau Antonel Adomnicai, SC 2 A Drumuri SRL un contract pentru “Lucrări de modernizare “Școala Cuza Vodă – comuna Popricani”. Inițial Curtea de Conturi nu ar fi vrut sa depuna plangere penala. Inspectorii i-au dat dispozitie lui Pârlog sa recupereze banii. “S-a dispus efectuarea unei analize in vederea stabilirii intinderii si mărimii prejudiciilor aduse bugetului local prin efectuarea de plăți in legatura cu anumite categorii de lucrari care  nu au fost realizate. Luarea de masuri in vederea recuperarii prejudiciului rezultat din efectuarea de plati fara contraprestații, catre SC 2A Drumuri SRL Iasi estimate la 69.125 lei impreuna cu beneficiile nerealizate de la persoanele raspunzatoare”, se arata in dispozitia Curtii de Conturi.

Asadar banii de care ar fi trebuit sa beneficieze elevii din Popricani prin sporirea confortului la scoala s-au dus ilegal catre firma lui Adomnicai. Pârlog nu s-a conformat nu a recuperat banii si de aceea s-a depus plangere penala.

Dispozitie Curtea de Conturi Popricani
Dispozitie Curtea de Conturi Popricani

Mobilier cumpărat ilegal pentru primarie

O alte ilegalitate sesizata parchetului se refera la faptul ca Pârlog si subordonatii sai au cumparat mobilier pentru sediul primariei in valoare de 67.143 lei de la SC L&L Grup SRL Bârnova in conditiile in care acest lucru era interzis prin OG 34/2009 privind reglementarea unor măsuri financiar-fiscale. Si in acest caz pentru ca Parlog a refuzat sa dispuna recuperarea banilor s-a depus plangere penala.

Gaura de 12 miliarde la saubritate

In sfarsit un alt aspect cercetat de procurori se refera la faptul ca in perioada in care functia de primar era ocupata de Pârlog, Primaria Popricani nu a colectat taxa de salubritate de la populatie si agenti economici. Serviciul de salubritate a fost prestat dar a fost platit integral din banii primariei, suma totata achitata fiind de 1.276.771 lei. Din motive pur electorale Pârlog a refuzat sa anunte populatia ca trebuie sa achite lunar o taxa de salubritate asa cum se intampla in toate localitatile din Romania. Asta in conditiile in care aceasta taxa nici nu era foarte mare 4,20 lei pe luna de persoana in 2018, majorata la 9 lei pe luna de persoana in 2019.

Constantin MAZILU

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.