Sentință devastatoare pentru șeful PSD Iași. Popa a fraudat statul devalizând o companie

1884
Maricel Popa
Maricel Popa

@ Maricel Popa, sef al PSD Iasi, in prezent senator a fost obligat de judecătorii ieșeni de la Tribunalul Sindic sa plateasca statului taxe si impozite neachitate in  valoare de 149.377,35 lei, sumă datorata de SC Omega Tehnoton Energetic SRL o companie care a dat faliment @ Judecatorii l-au gasit pe Maricel Popa, responsabil de falimentarea acestei companii

Maricel Popa, fost președinte al Consiliului Județean Iași, în prezent senator și președinte al organizației judetene a PSD a fost ”condamnat” la plata sumei de 149.377,35 lei, bani care vor ajunge la bugetul de stat (vezi aici). Maricel Popa a fost administrator al SC Omega Tehnoton Energetic SRL o companie care a dat faliment in anul 2010 fara sa-si achite obligatiile catre bugetul de stat. Judecatorii l-au obligat pe Maricel Popa și pe Dan Lucian Berechet (de asemenea fost asociat si administrator al firmei) să achite datoriile neplătite către bugetul de stat de SC Omega Tehnoton Energetic SRL deoarece acestia au gestionat activitatea societatii într-un mod fraudulos. Astfel, SC Omega Tehnoton Energetic SRL practica tot felul de activitati pentru celelalte firme din grupul de societati controlat de Maricel Popa, in special pentru SC Tehnoton SA. Problema identificata de judecatori se refera la faptul ca Omega Tehnoton Energetic SRL presta servicii pentru Tehnoton SA la preturi mult sub tarifele de piață. Mai mult decat atat Tehnoton SA plătea cu intarzieri foarte mari serviciile prestate de Omega Tehnoton Energetic SRL si in acest fel societatea a acumulat datorii si penalitati catre bugetul statului. „Practicarea unor tarife ce contravin principiului economiei de piață, tarife ce conțin din start o marjă de profit zero, menționarea unor clauze contractuale penalizatoare preferențiale pentru întârzieri în încasarea contravalorii prestațiilor efectuate de care nu s-a uzat niciodată, creditarea comercială pe seama obligațiilor de stat a clientelei din cadrul grupului de interes Economic Omega Tehnoton Grup prin întârzieri voite la încasări de peste 540 de zile fără să se inițieze demersuri legale de recuperare a creanțelor și solicitare de daune interese sau plata cu întârzieri de peste 500 de zile ce au generat accesorii pentru fiecare zi de întârziere, accesorii ce s-au ridicat la valori de peste 500.000 lei, au dus la o decapitalizare a societății în mod sistematic și organizat, în frauda creditorilor, mai precis a bugetului statului și bugetelor de asigurări, materializându-se într-un final în starea de insolvență a firmei debitoare”, a aratat judecatorul sindic in sentinta mentionata.

Cererea de angajare a raspunderii patrimoniale a  lui Maricel Popa si a partenerului sau, a fost depusa de lichidatorul Omega Tehnoton Energetic SRL si anume firma de practicieni UFA Insolv SPRL.

Constantin MAZILU

 

 

 

 

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.