S-a îmbrăcat ca ambulanţier pentru a putea trage o „ţeapă”! În cele din urmă, ieşeanul a scăpat de acuzaţiile aduse de procurori!

226
limite-bani
limite-bani

@ Anchetatorii spun că un individ s-ar fi îmbrăcat ca ambulanţier pentru a putea trage o „ţeapă” @ În cele din urmă, ieşeanul a scăpat de acuzaţiile aduse de procurori, după ce s-a împăcat cu victima @ De asemenea, recent, magistraţii din cadrul Judecătoriei Iaşi l-au achitat pe Sorin Alin Vericianu pentru conducere fără permis, pe motiv că fapta nu există

Anchetatorii spun că un individ s-ar fi îmbrăcat ca ambulanţier pentru a putea trage o „ţeapă”! În cele din urmă, ieşeanul a scăpat de acuzaţiile aduse de procurori, după ce s-a împăcat cu victima.

De asemenea, recent, magistraţii din cadrul Judecătoriei Iaşi l-au achitat pe Sorin Alin Vericianu pentru conducere fără permis, pe motiv că fapta nu există.

Acuzat că s-a îmbrăcat ca ambulanţier pentru a trage o „ţeapă”

De remarcat este faptul că sentinţa nu e definitivă, aceasta putând fi contestată. Procesul lui Sorin Alin Vericianu a început pe data de 14 septembrie 2021. Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi l-au trimis în judecată sub acuzaţiile de înşelăciune şi conducerea unui vehicul fără permis.

„Pe 14.01.2021, inculpatul a discutat telefonic și s-a întâlnit cu persoana vătămată, prezentându-se ca fiind medic la Spitalul Clinic de Urgenţe ,,Sf. Spiridon” și, în această calitate, i-a promis persoanei vătămate că se va ocupa de îngrijirea medicală a numitului, care se afla internat în unitatea spitalicească și a solicitat persoanei vătămate suma de 8.900 de lei sub pretextul achiziționării unui tratament medical, sumă pe care persoana vătămată i-a remis-o în aceeași zi la sediul Casei Judeţene de Asigurări de Sanatate și pe care inculpatul și-a însușit-o pretinzând în mod mincinos că a achitat-o în contul acestei instituții pentru ca numitul să beneficieze de acel medicament.

De asemenea, pe data de 14.01.2021, inculpatul a condus autoturismul marca BMW X5 pe drumurile publice, deplasându-se de la Spitalul Clinic de Urgenţe ,,Sf. Spiridon” până la Casa Judeţeană de Asigurări de Sanatate, deşi, începând cu data de 8.10.2020, i-a fost suspendată exercitarea dreptului de a conduce”, au spus anchetatorii ieseni.

Ce au mai spus procurorii ieşeni

Oamenii legii au mai menţionat că, pe 13.01.2021, persoana vătămată a discutat telefonic cu inculpatul și l-a rugat să se intereseze de starea de sănătate a tatălui său. Cu prilejul discuției telefonice, inculpatul i-ar fi spus persoanei vătămate că este medic și i-a promis că se va ocupa personal pentru ca numitul să primească tratamentul medical corespunzător. Ulterior acestei conversaţii, persoana vătămată, mama acestuia, şi fratele său au purtat mai multe discuţii telefonice cu inculpatul, care le-a spus că a fost la Spitalul Clinic de Urgenţe ,,Sf. Spiridon” și a aflat că starea de sănătate a numitului este precară şi există posibilitatea ca acesta să decedeze.

În dimineaţa zilei de 14.01.2021, inculpatul a purtat o discuţie telefonică cu membrii familiei, cărora le-a explicat că, pentru îmbunătățirea stării de sănătate a numitului, este necesar să cumpere un tratament medical denumit Hidrocoloxină, care poate fi procurat doar din Bucureşti în schimbul sumei de 8.900 lei, oferindu-se să îi ajute în acest sens. Membrii familiei au fost de acord să cumpere acest medicament şi au stabilit ca, în aceeaşi zi, în jurul orei 16:00, să se întâlnească cu inculpatul.

„La scurt timp, inculpatul a ajuns în curtea spitalului deplasându-se cu autoturismul marca BMW X5. Inculpatul a coborât din autoturism, fiind îmbrăcat cu o vestă de ambulanţier, după care a mers spre locul în care se aflau membrii familiei, i-a întrebat dacă sunt rudele numitului, iar, după ce aceştia au confirmat, inculpatul s-a deplasat împreună cu persoana vătămată în zona de triaj a spitalului, în timp ce restul membrilor de familie au aşteptat”, au mai susţinut procurorii ieşeni.

La termenul de judecată de pe 6.09.2022, persoana vătămată a declarat că se împacă cu inculpatul şi nu mai are nicio pretenţie, nici civilă, nici penală din partea acestuia, cu privire la infracţiunea de înşelăciune. În acelaşi context, inculpatul a făcut dovada acoperirii integrale a prejudiciului, achitând părţii civile suma de 8.900 de lei.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.