Scandal între un medic şi Poliţie! În loc să-i potolească pe derbedei, agenţii au amendat doctorul! (EXCLUSIV)

1098
Medic
Medic

@ Scandal între un medic şi Poliţie: în loc să-i potolească pe derbedei, agenţii au amendat doctorul @ Acesta din urmă a contestat sancţiunea în instanţă @ Magistraţii din cadrul Judecătoriei Paşcani i-au dat dreptate Macrinei Florescu şi au anulat procesul-verbal de contravenţie

Scandal între un medic şi Poliţie: în loc să-i potolească pe derbedei, agenţii au amendat doctorul! Acesta din urmă a contestat sancţiunea în instanţă! Astfel, recent, magistraţii din cadrul Judecătoriei Paşcani i-au dat dreptate Macrinei Florescu şi au anulat procesul-verbal de contravenţie.

„Instanţa admite plângerea contravenţională formulată de către petenta Macrina Florescu, în contradictoriu cu intimatul Inspectoratul de Poliţie Judeţean Iaşi. Anulează procesul-verbal de contravenţie din 17 iulie 2022, întocmit de intimatul Inspectoratul de Poliţie Judeţean Iaşi”, au spus judecătorii.

Scandal între un medic şi Poliţie, la Iaşi!

Prin plângerea contravenţională, medicul a solicitat, în contradictoriu cu intimatul Inspectoratul de Poliţie Judeţean, anularea procesului-verbal de contravenţie.

„Pe 16 iulie 2022, la ora 22:35, am apelat serviciul unic de urgențe 112 pentru a reclama faptul că pe strada pe care locuieşte se află un grup de tineri care provoacă zgomot prin țipete, limbaj vulgar, posibil și pe fondul consumului de alcool.

Aceste acțiuni se perpetuează în mod frecvent în acest loc, sens în care am considerat că intervenția forțelor de ordine ar readuce liniștea pentru desfășurarea unui program de odihnă corespunzător. Eu de profesie sunt medic și am o răspundere față de pacienții mei.

Deranjul provocat de acești tineri a mai fost sesizat și de către alți locatari din zonă, unii suferind pagube provocate de distrugeri. La vederea patrulei de Poliție, tinerii fug de la locul indicat, ceea ce nu înseamnă că tulburarea liniștii publice nu s-a produs”, a afirmat Macrina Florescu în faţa judecătorilor.

Ce au spus poliţiştii care au dat amenda

IPJ Iaşi a formulat o întâmpinare prin care a solicitat respingerea plângerii și menținerea procesului-verbal ca legal și temeinic întocmit.

În esenţă, IPJ Iaşi a susţinut că medicul a fost sancţionat prin procesul-verbal respectiv pentru încălcarea prevederilor art. 32 alin.(1) lit.b din Ordonanţa de Urgenţă nr. 34/2008, constând în aceea că a apelat SNUAU 112 în mod nejustificat, fără a avea un motiv real sau vreo urgență care să necesite intervenția agenţilor de Poliție. Totuşi, după ce au audiat un martor, judecătorii au considerat că femeia avea dreptate.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.