Scandalul de la Opera Iaşi, mult zgomot pentru nimic! Sau cum îşi fac imagine unii anchetatori, după care „uită” dosarele

488
Beatrice Rancea
Beatrice Rancea

@ Scandalul de la Opera Nationala Iaşi a reprezentat mult zgomot pentru nimic @ Desi au descins cu surle si trambite la sediul Operei, în urmă cu peste 2 ani, procurorii DIICOT Iaşi nu au mai spus nimic cu privire la dosarul respectiv @ Amintim că, la acea dată, anchetatorii intocmeau dosar dupa dosar, cu diverse personalitati din Iasi, dar multe dintre acele dosare au ajuns să fie îngropate, probabil, sub un strat gros de praf

Scandalul de la Opera Nationala Iaşi a reprezentat mult zgomot pentru nimic! Desi au descins cu surle si trambite la sediul Operei, în urmă cu peste 2 ani, procurorii DIICOT Iaşi nu au mai spus nimic cu privire la dosarul respectiv.

Amintim că, la acea vreme, anchetatorii intocmeau dosar dupa dosar, cu diverse personalitati din Iasi, dar multe dintre acele dosare au ajuns să fie îngropate, probabil, sub un strat gros de praf.

Ce s-a ales cu dosarul de la Operă?

În februarie – martie 2021, reprezentantii DIICOT Iaşi, în cadrul căreia activa şi Daniel Horodniceanu, au descins la sediul Operei. De acolo, nici mai mult, nici mai putin de 14 persoane au fost duse la audieri, printre care si managerul de atunci, Beatrice Rancea.

Chiar daca s-au luat masuri preventive si s-a vorbit despre un prejudiciu considerabil, dupa mai bine de 2 ani, nu se mai aude nimic despre dosarul respectiv. Intre timp, Daniel Horodniceanu a plecat de la DIICOT Iasi catre Consiliul Superior al Magistraturii, adica la Bucuresti. De asemenea, Beatrice Rancea a plecat din fruntea Operei iesene.

Mult zgomot pentru… nimic!

Luni, 1 martie 2021, ofițeri de Poliție, jandarmi și procurori DIICOT Iasi au efectuat 27 de descinderi, la Iași și București, vizând un grup infracțional organizat. Printre cei vizați se afla și managerul Operei Naționale Române din Iași, Beatrice Rancea. Membrii grupului erau suspectati de delapidare și fals, fiind investigat un prejudiciu de 5 milioane de lei.

„Începând cu anul 2014, s-a constituit și a acționat, alternativ, în municipiile Iași, respectiv București, un grup infracțional organizat condus de către o persoană, în calitate de mananger al unor instituții culturale din municipiile Iași și București, grup la care au aderat ulterior și alte persoane.

Membrii grupului au acționat în scopul de a obține sume mari de bani provenind din subvenții și alocări de la bugetul de stat, în speță de la bugetul Ministerului Culturii. Acțiunile acestora vizau delapidarea, în diferite moduri, a subvențiilor acordate de Ministerul Culturii pentru promovarea sistemului cultural prin intermediul Operei Naționale București și a Operei Naționale Române Iași”, au transmis atunci procurorii DIICOT Iași.

Dar, dupa 2 ani, nimeni nu a mai spus nimic despre mersul dosarului. Nimeni nu a mai precizat daca s-a dispus neînceperea urmăririi penale. Nimeni nu a spus daca oamenii vizati erau, de fapt, nevinovati. Iar, daca erau nevinovati, cine plateste pentru intreg circul facut la inceputul lui 2021?!… Din cate se pare, insa, toata lumea vrea sa uite de acel dosar, pentru ca… e mai simplu! Si, probabil, pentru ca scopul a fost atins, cine stie?!…

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.