Studentă prinsă băută la volan pe străzile din Iaşi! Poliţiştii, surprinşi de alcoolemia tinerei!

487
Mâinile unei femei pe volanul unui autoturism
Mâinile unei femei pe volanul unui autoturism

@ O studentă a fost prinsă băută la volan pe o stradă din judeţul Iaşi @ Acum, magistraţii din cadrul Curţii de Apel Iaşi au condamnat-o definitiv pe Diana Roxana Rotaru la 8 luni de închisoare, cu suspendare, pentru conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe

O studentă a fost prinsă băută la volan pe o stradă din judeţul Iaşi! Ieri, magistraţii din cadrul Curţii de Apel Iaşi au condamnat-o definitiv pe Diana Roxana Rotaru la 8 luni de închisoare, cu suspendare, pentru conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.

„Instanţa respinge, ca nefondat, apelul declarat de inculpata Diana Roxana Rotaru împotriva sentinţei penale din 29.06.2023, pronunţată de Judecătoria Iaşi, sentintă pe care o menţine. Definitivă”, au spus judecatorii.

Iniţial, magistraţii din cadrul Judecătoriei Iaşi au condamnat-o pe Diana Roxana Rotaru la 8 luni de închisoare, cu suspendare, pentru conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.

Politia Rutiera
Politia Rutiera

Studentă prinsă băută la volan pe străzile din Iaşi!

Procesul penal al Dianei Roxana Rotaru a început pe 19 decembrie 2022. Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi au dispus trimiterea în judecată a tinerei sub acuzaţia de conducere sub influenţa alcoolului.

„Fiind interpelată de către agenţi dacă a consumat băuturi alcoolice, inculpata a răspuns afirmativ, motiv pentru care a fost testată cu aparatul alcooltest marca Drager, acesta indicând valoarea de 0.54 mg/l alcool pur în aerul expirat, conform testului nr. 00596 din 6.06.2021, ora 2:16. Avand în vedere rezultatul alcooltestului, inculpatei i s-a adus la cunoștință faptul că trebuie să însoţească poliţiştii la o unitate sanitară pentru a-i fi recoltate probe biologice, aspect cu care inculpata a fost de acord.

Inculpata a fost dusa la Spitalul „Sf. Spiridon”, unde i-au fost recoltate două probe biologice de sânge. Din buletinul de analiză toxicologică nr. 737/A din 07.06.2021 emis de Institutul de Medicină Legală a rezultat că inculpata a avut o alcoolemie de 1,39 g/l alcool pur în sânge la prima probă, recoltată la 2:40, respectiv o alcoolemie de 1,22 g/l alcool pur în sânge, la a doua probă, recoltată la ora 3:40″, au spus oamenii legii.

Politist si alcooltest
Politist si alcooltest

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.