Miscari de trupe la sefia DIICOT Iasi. Procurorul Prisacaru a ajuns la final de mandat

3869

@ Consiliul Superior al Magistraturii va lua astazi in discutie incetarea mandatului procurorului Ovidiu Catalin Prisacaru la conducerea DIICOT Iasi

Parchetul iesean Anti-Mafia ar putea avea pana la sfarsitul anului acesta un nou sef. Astfel, Consiliul Superior al Magistraturii va lua astazi in discutie incetarea mandatului procurorului Ovidiu Catalin Prisacaru la conducerea DIICOT Iasi. De asemenea, CSM va lua in discutie si cererea lui Catalin Prisacaru de a-si continua in cadrull institutiei dupa incetarea mandatului la sefia sectiei iesene a Directiei de Investigare a Infractiunilor de Crima Organizata si Terorism. „Nota Directiei resurse umane si organizare nr.19925/2018 privind cererea formulata de domnul Prisacaru Ovidiu Catalin, procuror sef serviciu in cadrul Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism, de continuare a activitatii dupa incetarea mandatului in functia de conducere detinuta”, se arata in anuntul privind ordinea de zi a sedintei CSM de maine 16 octombrie.

Mandatele la sefia sectiilor DIICOT au o durata de 3 ani. Catalin Prisacaru a devenit sef al DIICOT Iasi la sfarsitul anului 2015 dupa ce Daniel Horodniceanu a fost numit sef al structurii centrale. De regula sefii sectiilor teritoriale ale DIICOT pot ocupa functia de conducere doua mandate a cate 3 ani. Catalin Prisacaru a fost sef al DIICOT Iasi un singur mandat. De asemenea in aceasta vara si Daniel Horodniceanu a revenit pe o functie de procuror la DIICOT Iasi. Horodniceanu nu a mai putut ocupa un nou mandat de sef al structurii centrale deoarece nu s-a aflat in gratiile ministrului Justitiei, Tudorel Toader. Mai trebuie precizat ca DIICOT nu a declarat inca vacant postul de sef al structurii de la Iasi. In ultimul anunt din octombrie au fost declarate vacante functiile de sefi ale structurilor teritoriale din Alba Iulia, Bacau, Targu Mures, Tulcea, Buzau si Gorj.

Constantin MAZILU

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.