Pesedistii de la Iasi finanteaza campania anti-Dragnea

3593

@ Campania declansata de primarul Iasului, Mihai Chirica impotriva lui Liviu Dragnea si a Guvernului Dancila  este sustinuta la Iasi si de unii alesi ai PSD @ Chirica a organizat astazi o colecta simbolica pentru lupta impotriva Guvernului iar printre contributori s-a aflat si consilierul local PSD, Mihai Pintilei

Acum este mai mult decat evident ca dupa excluderea  primarului Iasului, Mihai Chirica din PSD, formatiunea de guvernamant a ramas fara reprezentare in Consiliul Local. Mai mult decat atat pe langa faptul ca nu mai asculta ordinele partidului alesii locali ai PSD s-au aliat pe fata cu Mihai Chirica in razboiul pe care acesta il poarta cu Liviu Dragnea si actuala guvernare. Scanteia unui nou scandal dintre cele doua tabere a fost aprinsa ieri seara cand municipalitatea  a fost anuntata de  Inspectoratul pentru Situatii de  Urgenta (institutie aflata in subordinea Ministerului de Interne) ca traditionalul foc de artificii care se organizeaza anual la finalul Sarbatorilor Iasului nu poate sa mai aiba loc deoarece nu se respecta conditiile de siguranta. Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta a notificat primaria ca nu mai poate oferi focul de artificii cu cateva ore inainte ca acestea sa fie aprinse adica  luni 15 octombrie, spre seara. Astazi, dupa sedinta extraordinara a Consiliului Local, primarul Mihai Chirica a protestat intr-o maniera originala impotriva lui Dragnea si a Guvernului. Acesta  a adus in sala Consiliului Local o urna pentru „Donatii pentru sustinerea actiunilor de indepartare a neo-comunistilor din viata publica”. Mihai Chirica a introdus primul 10 lei in urna dar inainte de a contribui la propria cauza a lansat un nou atac impotriva Guvernului si a lui Liviu Dragnea. „De cand organizam Sarbatorile Iasului nici un Guvern nu si-a permis sa anuleza focul de artificii de Sarbatorile Iasului. In 16 ani nu a fost anulat niciodata. Asta arata calitatea oamenilor care conduc aceasta tara niste neocomunisti. A fost compromisa imaginea Jandarmeriei si a Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta. PSD este acum un partid totalitar. Am vazut in piata copii care plangeau ca nu se mai dau focuri de artificii. Acei copii venisera special pentru focurile de artificii. Actuala guvernare este formata din niste analfabeti functionali care distrug aceasta tara”, a spus Mihai Chirica.

Pesedistii au sarit cu banii si au ras copios

Desi au vazut ce se intampla nici unul din cei 14 consilieri locali ai PSD nu a sarit in apararea formatiunii politice pe care o reprezinta. Sa mentionam  ca teoretic PSD are majoritate in Consiliul Local deoarece a obtinut 14 mandate din 28. Majoritatea PSD este insa numai la nivel de teorie deorece social-democratii voteaza alaturi de Mihai Chirica. Mai mult decat atat, cand a aflat de colecta organizata de Mihai Chirica, consilierul local PSD, Mihai Pintilei a introdus si el 20 de euro in urna. L-am intrebat pe Mihai Pinetilei daca sustine lupta lui Mihai Chirica. „Sunt membru PSD dar in partid nu trebuie sa avem toti aceiasi parare. Numai inainte de Revolutie aveam o singura opinie, cea a partidului, acum e democratie”, a spus Mihai Pintilei.

Pe de alta parte alti alesi locali ai PSD precum Gabriel Surdu si Florin Boca radeau copios pe seama gestului facut de Chirica. L-am intrebat pe Florin Boca de ce nu-si apara partidul. „A spus si de PSD? N-am auzit, ma scuzati, am treaba”, a spus Boca.

Sa nu intelegem ca Pintilei, Surdu si Boca au tradat PSD pentru ca dintr-o data constiinta lor a fost lovita de principii. Toti trei dar si ceilalti alesi locali ai PSD, sunt legati ombilical cu afacerile de Primaria Iasi. De exemplu Surdu si Boca sunt  sunt dezvoltatori imobiliari si au nevoie de autorizatii.Si Pintilei are o serie de afaceri care depind de primaria.

Contactat telefonic, Marius Ostaficiuc liderul organizatiei municipale a PSD a spus ca atitudinea consilierilor social-democrati va fi luata in discutie in cadrul sedintelor formatiunii adaugand ca unii dintre alesi risca excluderea.  Sa reamintim ca Mihai Chirica a fost exclus din PSD pe 9 februarie a.c in  tot in urma unor atacuri lansate la adresa liderului PSD, Liviu Dragnea.

Constantin MAZILU

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.