Dosarul amanta, avocatii scot asul din maneca. Omul care stia secretele lui Nichita chemat in instanta

5894
Nichita si Adina Samson
Nichita si Adina Samson

@ Mutare surprinzatoare a avocatilor fostului primar al Iasului, Gheorghe Nichita, in dosarul in care edilul a fost trimis in judecata pentru ca a folosit Politia Locala sa-si urmareasca amanta @ Putina lume stie ca intreg tavaugul a pornit dupa ce un apropiat al lui Nichita a povestit procurorilor tot ce se intampla @ Personajul a primit ”statutul” de martor cu identitate protejata iar acum avocatii vor sa-l audieze

Gheorghe Nichita, fostul primar al Iasului nu va sti niciodata cine i-a distrus viata. Putina lume stie ca in „Dosarul amanta”, cel in care este acuzat ca a cheltuit resursele Politiei Locale pentru a-si urmari amanta, pe Adina Samson, procurorii DNA au pus in miscare actiune penala ca urmare a unei declaratii date in fata anchetatorilor de unul dintre apropiatii lui Nichita. Acesta le-a povestit procurorilor, in detaliu, planul pe care Nichita il pusese la punct cu sefii Politiei Locale astfel incat Adina Samson sa nu fie scapata nici o clipa din ochi. Nichita era orbit de gelozie si de aceea a dispus ca femeia sa fie urmarita pas cu pas. Personajul care a povestit pentru prima data procurorilor cum stau lucrurile a primit statutul de „martor cu identitate protejata”. Chiar daca avocatii lui Nichita au cerut astazi ca acest martor cu identitate protejata sa fie audiat in instanta, numele acestuia nu se va afla niciodata. Astfel, chiar daca judecatorii vor apropa audiere acestuia, audierea va avea loc cu ajutorul unei aparaturi speciale. Martorul se va afla intr-o sala, alta decat cea in care se judeca procesul, avocatii si inculpatii dar si judecatorul nu-i vor vedea chipul, ii vor auzi numai vocea. De asemenea acesta va auzi ce se discuta in sala si i se vor putea pune intrebari.

Cat a costat urmarirea

Recent in acelasi dosar judecatorii au dispus efectuarea unei expertize pentru a afla cat au costat „operatiunile” de urmarire care o vizau pe Adina Samson. Aceasta expertiza este necesara deoarece Politia Locala s-a constituit parte civila pentru suma de 229.436,09 lei iar procurorii au precizat in rechizitoriu ca actiunile de urmarire au costat 91.181 lei. „In perioada 25 decembrie 2013 – 30 aprilie 2015, inculpatul Nichita Gheorghe, abuzand de functia detinuta, respectiv primar al municipiului Iasi a dispus functionarilor din cadrul Politiei Locale a municipiului Iaşi, sa efectueze activitati de investigatii in teren sau de supraveghere operativa a unei persoane (Adina Samson-nr.) a persoanelor din anturajul acesteia, cu consecinţa prejudicierii intereselor legale ale Poliţiei Locale”, se arata in rechizitoriul DNA.

Constantin MAZILU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.