Alături de IPS Teofan, primarul din Ion Neculce a inaugurat cea mai modernă gradiniță cu fonduri UE

771
IPS Teofan si Gheorghe Valeanu - inaugurare gradinita Razboieni-2
IPS Teofan si Gheorghe Valeanu - inaugurare gradinita Razboieni-2

@ Zeci de oficialități, parlamentari, primari reprezentanți ai administrației judetene și ai clerului au participat astăzi la inaugurarea grădiniței din satul Războieni

În prezența IPS Teofan și a zeci de oficialități, parlamentari, primari și reprezentanți ai administrației judetene au participat astazi la sfințirea și inaugurarea grădiniței din satul Războieni, comuna Ion Neculce. Realizata din fonduri europene aceasta gradinița în care vor putea fi educați cel puțin 60 de copii. „Comuna Ion Neculce si in special satul Războieni aveau nevoie neapărat de realizarea acestei investiții. În primul meu mandat, veneau mamele la mine și mă rugau să le pun o pilă la Târgu Frumos să-și dea copiii la grădiniță. În anul 2017 s-a ivit oportunitatea depunerii de proiecte europene pentru construirea de gradinițe și am profitat de aceasta ocazie. Am obținut finanțare. Valoarea finanțării nerambursabile a fost de 2,7 milioane lei. Aceasta gradiniță va avea trei săli de clasă, in grupe de cate 20 de copii”, a declarat Gheorghe Văleanu, primarul comunei Ion Neculce.

Înaltpreasfințitul Teofan, Mitropolitul Moldovei și al Bucovinei a sfințit noua grădiniță din Războieni. „Dumnezeu sa binecuvânteze acest așezământ. Nu știu dacă este lucru mai important pentru o țară decât infrastructura școlară. Investiția in educație trebuie sa fie prioritara. De aici pornește totul. Aceasta investiție nu-ți aduce beneficii economice imediate, culegi roadele pe termen lung. Vă mulțumesc domnule primar că ați pus in funcție această grădiniță”, a spus IPS Teofan.

La eveniment au participat primari ai comunelor și oraselor limitrofe cum ar fi Ionel Vatamanu de la Târgu Frumos, Constantin Golduț de la Balș, oamenii de afaceri Neculai Apostol – fondatorul Kosarom, Cătălin Mihalache – Fermador, vicepresedintele Consiliului Judetean Iasi, Sorin Afloarei, prefectul Bogdan Cojocaru, șeful PSD Iași senatorul Maricel Popa și alți parlamentari.

 

Model european: Primăria comunei Ion Neculce este independentă energetic

Constantin MAZILU

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.