Sclavie si bataie de joc la Restaurantul Expo din Copou

9719

@ Un fost angajat al acestui restaurant s-a plans jurnalistilor Dezvaluirea.ro ca la sfaristul anului trecut a fost amenintat si umilit de patronul localului Dorin Tudose dupa care a fost dat afara fara sa  i se achite leafa @ Tudor H. in varsta de 19 ani va depune si o plangere si la Inspectoratul Teritorial de Munca @ Publicam si o copie dupa respectivul contract de munca cu precizarea ca acesta nu a dorit sa-i apara numele intreg si de aceea l-am blurat

Sclavie si bataie de joc la Restaurantul Expo din parcul cu acelasi nume din Copou. Un fost angajat al resturantului patronat de Dorin Tudose a povestit jurnalistilor Dezvaluirea.ro ca a trecut prin clipe de cosmar la sfarsitul anului trecut cand a lucrat aproximativ o luna la acest local. Tudor H. are varsta de 19 ani este din Botosani si s-a prezentat in luna noiembrie 2019 la un interviu de angajare pe un post de ospatar, la Restaurantul Expo. A batut palma cu patronul pentru o leafa de 2.600 lei pe luna si a inceput lucrul pe 22 noiembrie. In timpul saptamanii lucra de la 12.00 la 21.00, sambata si duminica de la 11.00 la 21.00 iar lunea era liber. Tudose i-a spus ca-i plateste leafa cu avans si lichidare, in zilele de 10 si 25 ale fiecarei luni. In aceste conditii pe data de 10 decembrie 2019, Tudor H. i-a cerut sa-i plateasca pentru ce lucrase in luna noiembrie iar acela a fost momentul in care Dorin Tudose a luat foc. „Mi-a zis ca nu-l intereseaza, dupa aceea a adaugat ca a uitat iar a doua zi pe 11 decembrie mi-a dat in sfarsit banii pentru luna noiembrie. Atunci pe 10 cand i-am cerut primii bani  i-am spus ca pe viitor sa fie corect cu banii. <<Te trantesc de nu te vezi>>, asta mi-a spus cand i-am cerut sa fie corect cu plata salariului. Vreau sa mai precizez ca pe 11 decembrie cand mi-a dat 650 lei pentru ce am lucrat pe noiembrie nu am semnat nici un stat de plata desi noi doi semnasem un contract de munca”, a povestit Tudor H.

Vechea practica, il dai afara sa nu-i achiti leafa

Tanarul a povestit ca dupa acest schimb de replici din data de 10 noiembrie Tudose a inceput sa se comporte foarte urat cu el. In data de 17 noiembrie i-a cerut voie sa plelce doar cu o ora mai devreme pentru ca avea de rezolvat o problema personala. Facem precizarea ca pana atunci lucrase peste program multe zile. „I-am spus ca vreau sa plec mai devreme cu o ora si a fost de acord. Dupa ce am plecat  insa mi-a spus ca nu mai am ce cauta pe acolo. In aceste conditii i-am spus sa-mi dea bani pentru ce am lucrat, sa-mi faca lichidarea. Cand i-am cerut banii  mi-a spus ca-mi rupe picioarele daca ma prinde pe acolo. Acum mi-a blocat numarul de telefon sa nu-l mai pot suna. Voi depune si o plangere la Inspectoratul de Munca„, a mai spus Tudor H.

Nici banii copiilor sai…

Contactat de jurnalistii Dezvaluirea.ro Dorin Tudose a refuzat sa comenteze. Reamintim ca in ceea ce priveste plata obligatiilor financiare Tudose a avut o atitudine similara si fata de copii sai care au ramas cu mama dupa divort. Acesta  a prezentat judecatorilor  o adeverinta cu un venit lunar de 312 sa nu plateasca pensie alimentara. Mai multe detalii am publicat in articolul cu titlul „Afacerist iesean prins cu amanta o tanara avocata. Sotia a primit pozele de la detectivi”‘, publicat in data de 10 ianuarie 2019.

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.