Sechestru pe masinile unei institutii din Iasi. Fostul director a castigat procesul

1115
Buiceag si AJPIS IASI
Buiceag si AJPIS IASI

@ Andrei Buiceag, directorul demis al Agentiei de Plati si Inspectie Sociala Iasi a castigat procesul prin care a solicitat reintegrarea in functie si plata salariilor pentru perioada in care nu a condus institutia @ Din 2016 si pana anul acesta Buiceag ar avea de incasat in jur de 110.000 de lei dar pentru ca nu si-a primit banii executorul judecatoresc a pus sechestru pe trei masini Logan detinute de institutie

Agentia de Plati si Inspectie Sociala din Iasi, cea mai importanta institutie de suport financiar pentru cetatenii din judetul Iasi s-a trezit zilele trecute cu masinile puse sub sechestru de executorul judecatoresc Bogdan Tufeanu. Acesta nu a facut decat sa puna in aplicare sentinta judecatoreasca prin care fostul director al AJPIS Iasi, Andrei Buiceag a castigat procesul prin care a contestat in justitie eliberarea din functie in anul 2016 solicitand in acelasi timp si plata salariilor pentru perioada in care nu si-a putut exercita functia. ‘’Dispune anularea raportului de evaluare comunicat cu adresa nr. 1735/25.01.2016, a raportului de evaluare comunicat cu adresa nr. 2671/03.02.2016, a răspunsului la contestația administrativă nr. 4730/39.03.2016, comunicat la data de 11.04.2016 și a deciziei nr. 86/11.03.2016 a Agenția Națională pentru Plăți și Inspecție Sociala, reintegrarea reclamantului pe postul și în activitatea de coordonare deținute la data emiterii deciziei nr. 86/11.03.2016. Obliga ordonatorul de credit la plata către reclamant a unei despăgubiri egale cu salariile indexate, majorate și recalculate și cu celelalte drepturi salariale pe care acesta era îndreptățit să le primească anterior încetării raportului de serviciu, începând cu data de 11.03.2016 și până la data efectivă a reintegrării’’, se arata in sentinta judecatorilor (vezi aici).

Sechestru pe 3 masini

Buiceag are avea de incasat total in jur de 110.000 din care a primit deja in jur de 70.000 lei. In urma cu trei zile pe data de 20 iulie a.c executorul judecatoresc Bogdan Tufeanu s-a prezentat la sediul AJPIS Iasi si a pus sechestru pe trei masini Logan, in contul diferentei de bani pe care o mai are de incasat Buiceag (vezi documentele). In ceea ce priveste reintegrarea pe functie a lui Buiceag, aceasta este contestata de procurori. Astfel, Buiceag a fost trimis in judecata de procurorii Parchetului Curtii de Apel Iasi in doua dosare de conflict de interese. In primul dosar a fost achitat (vezi aici) iar in cel de-al doilea judecata pe fond inca nu a inceput.

Constantin MAZILU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.