Soc in presa ieseana. Primaria obligata sa ridice tonetele de ziare, Onofrei ramane in pielea goala

5303

@ Curtea de Apel Iasi a decis aseara ca dispozitia primarului Mihai Chirica nr.1018/8.03.2018 prin care s-a dispus ridicarea de pe domeniul public a celor 60 de tonete detinute de Amo Pres Retail SRL, firma controlata de Manuel Onofrei este perfect legala @ Cum un necaz nu vine niciodata singur, Onofrei se va afla in perioada urmatoare în situația de a preda si autovehiculul de lux marca Mercedes cu care defileaza deoarece cealalta firma a sa Amo Pres Grup a intrat in insolventa deoarece nu a achitat datoriile catre firma Impuls Leasing cea care a finantat achizitionara vehiculului

Primaria are de acum liber la ridicarea de pe domeniul public a celor 60 de tonete de ziare detinute de compania Amo Pres Retail SRL. Asta doarece, aseara magistratii Curtii de Apel Iasi au decis in dosarul 3484/99/2018 ca dispozitia primarului Mihai Chirica nr.1018/8.03.2018 prin care s-a dispus ridicarea acestor tonete este perfect legala. Amo Pres Retail firma controlata de afaceristul Manuel Onofrei contestase in instanta ordinul primarului iar magistratii au decis aseara definitiv ca reprezentantii societatii nu au dreptate deoarece are firma are datorii catre bugetul local. Sa precizam ca cele 60 de tonete de ziare care trebuie ridicate reprezinta mai mult decat jumatate din punctele de difuzare a presei din oras. De asemenea sumele incasate din vanzarile la cele 60 de tonete reprezinta singura singura de venit a firmei Amo Press Retail si prin urmare dupa ce primaria va ridica tonetele Onofrei poate sa puna cruce acestei afaceri. La aceasta se adauga si faptul ca va ramane fara Mercedesul de 120.000 euro si de aceea am spus in titlu ca practic acesta ramane in pielea goala. In contestatia depusa la instanta firma lui Onofrei a aratat ca a incheiat cu primaria un acord de esalonare a datoriilor fara insa sa faca si dovada acestui lucru. „Actele dosarului releva restante la plata ale reclamantei acumulate în perioada 1.07.2015 – 30.06.2017 in cuantum de 241.340,15 lei, pe care de altfel, aceasta le admite. Se prevaleazs reclamanta de existenta unui acord de eșalonare, fara a face dovada existentei acestuia. Reclamanta a fost notificata cu privire la obligatiile de plata restante, fiind informata cu privire la procedura pe care trebuie sa o urmeze pentru a beneficia de esalonare, precum si de consecintele derivand din contracte, in cazul neachitarii debitului.
In acelasi timp in dosarul 5054/99/2018, s-a dispus si intrarea in insolventa a firmei Amo Press Grup cea prin intermediul careia Onofrei si-a cumparat Mercedesul in valoarea de circa 120.000 euro dar si niste masini de distributie presa. Intrarea in insolventa s-a produs ca umare a presiunilor facute de firma Impuls Leasing cea care finantate achizitia autovehiculelor si care constatase ca nu mai fusesera platite ratele de cateva luni. Cum proprietarul masinilor este firma de leasing, Amo Press trebuie sa le predea catre Impuls Leasing.

Se da pe langa Chirica laudandu-l in ziarul 7Est. Se pune de niste coruptie

In loc sa-si plateasca datoriile catre bugetul local ca orice afacerist sau cetatean din tara asta, Onofrei incearca sa-l induplece pe Chirica ridicandu-i osanale pe prima pagina a ziarului 7Est, ziar pe care il controleaza impreuna cu Bogdan Cihodaru, afacerist condamnat pentru coruptie dupa ce a fost trimis in jdecata de DNA ca a pus mana pe niste terenuri in Copou cu ajutorul unor acte false. Mai mult ziarul lui Onofrei ii ridica osanale lui Chirica in speranta ca-i va permite sa-si mentina tonetele dupa ce le va inregistra pe alta firma. Va prefera Chirica sa ramana cu o gaura in buget si sa-l ajute pe Onofrei impotriva oricarei morale si cu riscul savarsirii unui abuz? Vom vedea. Contactat de jurnalistii Dezvaluirea.ro, Onofrei nu a comentat.

Constantin MAZILU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.