Un afacerist iesean i-a batut pe inspectorii ANAF care-i venisara in control la firma

2518

@ Dupa ce i-a agresat pe cei doi inspectori de la ANAF acesta i-a dat afara din firma si le-a sechetrat servieta cu acte @ Este vorba despre Sorin Cretu cel care detine fabrica de vinificatie din Raducaneni, administrator al firmei Complex Somi Prest SRL

Atitudine socanta a unui afacerist fata de doi inspectori de la ANAF care venisera in control la firma sa dupa ce primisera informatii ca intr-un chiosc sa comercializeaza bauturi si tigari neaccizate. Este vorba despre Sorin Cretu unul dintre cei ma cuoscuti afaceristi din zona Raducaneni, judetul Iasi, care pur si simplu i-a batut pe cei doi inspectori de la ANAF care dupa cum s-a precizat venisare sa verifice. Totul s-a petrecut in data de 4.05.2016 in jurul pranzului intr-un magazin pe care firma lui Cretu il detine la marginea Drumului  National 28, care leaga Iasul de Vama Albita si municipiului Husi. Cei doi inspectori de la ANAF au intrat in magazinul care era tepetat la intrare cu anunturi privind vanzarea unor vinuri „superioare” Busuioaca de Bohotin, dar nu au putut sa nu remarce ca se vindea si tuica la pahar, bautura neacchizata. Luata la intrebari, vanzatoarea de la magazin si-a sunat patronul pe Sorin Cretu, administratorul Complex Somi Prest SRL , firma care detina fabrica de vinificatie. Acesta a aparut dupa 5 minute si a inceput sa-i agreseze pe cei doi inspectori ai ANAF respectiv Eugem Secareanu si  Liliana Matei. „Dupa aproximativ 5 minute, in rulota a intrat inculpatul Cretu Eugen, care, invocand ca organele fiscale nu au ce cauta pe proprietatea sa, l-a impis cu putere pe Secareanu Eugen in directia iesirii, acesta lovindu-se la nivelul soldului drept de peretele rulotei. Apoi inculpatul s-a intors catre persoana vatamata Matei Liliana, pe care, cu ambele maini, a impins-o cu putere, aceasta lovindu-se cu capul de tocul usii”, se arata in rechizitoriul prin care Cretu a fost trimis in judecata pentru savarsirea infractiunii de ultraj.

Le-a luat si servieta

Fiind agresati cei doi inspectori au abandonat servieta cu stampila si documentele ANAF si desi au cerut sa li se returneze Cretu a refuzat. „Fiind agresate fizic, persoanele vatamate, speriate, au iesit din rulota in drumul public, abandonandu-si in rulota servieta in care se afla stampila ANAF-Directia Vamala si actele specifice pentru control fiscal si vamal. Desi vatamatii i-au solicitat inculpatului Cretu Sorin sa le restituie servieta cu sampila unitatii si actele de control necesare activitatii pe care o desfasoara, inculpatul a refuzat acest lucru si, pentru fi mai convingator, a luat o teava metalica, pe care a agitat-o in aer, in directia vatamatilor, tipand ca pe el “nu-l controleaza nimeni”, se mai arata in rechizitoriu.

A intervenit si Politia de Frontiera

Dupa aceea cei doi inspectori de la ANAF au sunat la Politie si in acelasi timp au solicitat si ajutorul unui echipaj al politiei de frontiera care trecea prin zona.  „Speriati de atitudinea violenta a inculpatului, vatamatii au solicitat sprijin organelor de ordine, sens in care persoana vatamata Matei Liliana a sunat la numarul de urgenta 112 de pe telefonul sau mobil, conversatia fiind purtata cu operatorul de catre colegul sau, vatamatul Secareanu Eugen, din conversatie rezultand starea de temere a vatamatilor care il acuza pe inculpat de agresiune fizica. In timp ce așteptau echipajul de politie solicitat la numarul de urgenta, persoana vatamata Matei Liliana a vazut ca din directia localitatii Raducaneni venea un autoturism al politiei de frontiera, motiv pentru care a ieșit pe axul drumului, facand semne insistente cu mana. In momentul In care mașina a oprit, persoana vaatmata a solicitat lucratorilor de politie sa ramana cu ei pana la sosirea organelor de politie din cadrul Sectiei 5 Politie Rurala Raducaneni. Cu aceasta ocazie, vatamata le-a adus la cunoștinta politiștilor faptul ca atat ea, cat și colegul sau, au fost agresati fizic și verbal de catre inculpatul Cretu Sorin ca se tem pentru viata și securitatea lor și ca In rulota acestuia se comerciliazeaza bauturi alcoolice ilegal, precum și tigari cu timbru de acciza specific Republicii Moldova inculpatul retinandu-le ilegal servieta cu ștampila ANAF și actele de control”, au mai aratat anchetatorii.

Angajata a fugit cu tigarile

Vazand ca intervine si Politia de Frontiera, Cretu a  introdus niste pachete cu tigari Winston intr-o geanta pe care i-a dat-o vanzatoarei spunandu-i sa plece acasa iar aceasta s-a conformat. Cei doi inspectori si-au scos de la IML certificate medico-legale documente care arata ca amandoi aveau echimoze la nivelul capului si al bratelor. Trimis in judecata de Parchetul de pe langa Judecatoria Raducaneni pentru savarsirea infractiunii de ultraj, Cretu a fost condamnat la 1 an si 4 luni cu suspendare dar procurorii au facut apel. Astazi, 17 noiembrie Curtea de Apel Iasi a decis sa mentinta sentinta Judecatoriei.

Constantin MAZILU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.