Un director de la Casa Auto a dispărut cu 4 mașini Mercedes. Pițigoi disperat să-și recupereze banii

12275
Casa Auto Iasi
Casa Auto Iasi

@ Compania Casa Auto din Iași s-a trezit peste noapte că din parcul auto îi lipsesc nici mai mult nici mai puțin decât 4 vehicule Mercedes @ In urma unei anchete interne s-a stabilit ca de vina este un director care a fost concediat intre timp @ Casa Auto l-a dat in judecata pe fostul director de vanzari Andrei Cătălin Hăidan pentru a-și recupera banii

Război in justiție intre dealerul Mercedes de la Iasi, Casa Auto și fostul sau director de vanzari Andrei Cătălin Hăidan. Compania patronata de Bogdan Pițigoi îl acuza ca ar fi prejudiciat compania cu suma de 335.107,029 lei deoarece ar fi transferat catre o alta companie niste autoturisme Mercedes, fara ca aceasta sa plateasca. Hăidan a fost angajat la Casa Auto in anul 2012 iar dupa 2 ani a si fost avansat pe functia de director de vanzari. Problemele au inceput cand in anul august 2018, Casa Auto a facut un inventar si din 69 de autovehicule care se aflau pe stoc, 3 masini nu se aflau in parcul Auto iar una se afla intr-o stare evidenta de uzuara avand si modificari ale structurii. Conducerea companiei l-a „audiat” pe Hăidan care a declarat ca cele 4 masini Mercedes Sprinter fusesera transferate catre compania Euro Viaggi SRL, doar la cererea patronului acesteia din urma fara sa fi fost incheiat si unele documente in prealabil, cum ar fi un contract de vanzare-cumparare.

Mașinile au dispărut de tot

Andrei Cătălin Hăidan
Andrei Cătălin Hăidan

Hăidan a transferat cele 4 masini Mercedes Sprinter in anul 2016 doar in baza unui avans partial iar pana in anul 2018 cand a fost descoperita tărășenia Euro Viaggi nu a achitat nimic catre Casa Auto. Una dintre mașini a fost in cele din urma dar celelalte 3 au fost inmatriculate intre timp pe numele altor proprietari. Cele 4 masini aveau o valoare de inventar cuprinsa intre 130.00 si 150.000 lei. In septembrie 2018, Hăidan a fost concediat iar Casa Auto l-a dat in  judecata sa recupereze banii pe cale civila. Instanta a amanat luarea unei decizii in procesul deschis de Casa Auto impotriva lui Hăidan deoarece pretențiile formulate sunt neclare. In prima cerere adresata instantei, Casa Auto a sustinut ca a suferit o paguba de 335.107,029 lei iar apoi si-a modificat pretentiile pana la 391409,49 lei.

Constantin MAZILU

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.