Un preot suspectat că a dat cu maşina peste un copil a scăpat de acuzaţii! Ieşeanul ar fi plecat de la locul accidentului! (EXCLUSIV)

297
Mana unui judecator cu un ciocanel
Mana unui judecator cu un ciocanel

@ Un preot suspectat că a dat cu maşina peste un copil a scăpat de dosar @ Ieşeanul ar fi plecat de la locul accidentului @ Totuşi, magistraţii au considerat că se impune renunţarea la urmărirea penală în cazul lui Neculai Păvăluc

Un preot suspectat că a dat cu maşina peste un copil a scăpat de dosar! Ieşeanul ar fi plecat de la locul accidentului! Însă judecătorii au considerat că se impune renunţarea la urmărirea penală în cazul lui Neculai Păvăluc.

„Instanţa admite cererea de confirmare a soluţiei de renunţare la urmarirea penala pentru săvârşirea infracţiunii de părăsirea locului accidentului ori modificarea sau ştergerea urmelor acestuia, faptă sesizată ca fiind comisă de numitul Pavaluc Neculai. Confirma soluţia de renunţare la urmărire penală dispusă prin ordonanţa de renunţare la urmărirea penală emisă de Parchetul de pe lângă Judecătoria Paşcani la data de 1 august 2023. Definitivă”, au spus recent magistraţii din cadrul Judecătoriei Paşcani.

Un preot ieşean a scăpat de dosar

Acest proces a început pe data de 2 august 2023. Procurorii păşcăneni au sesizat instanţa cu cererea de renunţare la urmărirea penală, pentru confirmare din partea Judecătoriei Paşcani. În dosar a fost înregistrată cererea Parchetului de pe lângă Judecătoria privind confirmarea soluţiei de renunţare la urmărire penală dispusă prin ordonanţa de renunţare la urmărirea penală emisă de Parchetul de pe lângă Judecătorie pe data de 1 august 2023.

Prin ordonanţa de renunţare la urmărirea penală emisă de Parchetul de pe lângă Judecătorie s-a dispus renunțarea la urmǎrirea penalǎ pentru săvârşirea infracţiunii de părăsirea locului accidentului ori modificarea sau ştergerea urmelor acestuia, faptă sesizată ca fiind comisă de preot. „Pe 3 aprilie 2023, numitul a acroşat-o pe minora în timp ce aceasta era angajată în traversarea străzii, pe culoarea verde a semaforului, apoi a părăsit locul accidentului. Judecătorul de cameră preliminară, analizând înscrisurile din prezentul dosar de judecată şi cele din dosarul de cercetare penală, constată că renunțarea la urmǎrirea penalǎ întrunește condițiile de legalitate și temeinicie”, au arătat magistraţii păşcăneni.

Preot de peste 40 de ani

Oamenii legii au constatat că infracțiunea care a fǎcut obiectul dosarului de cercetare penalǎ este una pentru care legea prevede pedeapsa amenzii sau pedeapsa închisorii de cel mult 7 ani. În ceea ce privește temeinicia ordonanței procurorului, a cǎrei confirmare se cere în această procedurǎ judiciarǎ, raportat la conținutul faptei și împrejurǎrile concrete de sǎvârșire a acesteia, modul și mijloacele de sǎvârșire, scopul urmǎrit, urmǎrile produse sau care ar fi putut sǎ se producǎ, judecǎtorul de camerǎ preliminarǎ a apreciat faptul cǎ nu existǎ interes public în urmǎrirea faptei.

Procurorul a solicitat să se constate că ordonanţa de renunţare la urmărirea penală este legală şi temeinică şi să fie confirmată. De asemenea, avocatul preotului a arătat că este de acord cu soluţia de confirmare având în vedere contextul în care a avut loc accidentul rutier, reprezentarea pe care a avut-o conform declaraţiei şi susţinerilor persoanei vătămate în momentul în care a fost audiată în cursul urmăririi penale, vârsta acestuia şi faptul că până acum nu a mai fost sancţionat, intimatul fiind preot de peste 40 de ani.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.