Zi decisivă pentru „baronul” de la Vaslui! Ce vor hotărî judecătorii ieşeni în cazul lui Dumitru Buzatu? FOTO

104
Dumitru Buzatu la DNA Iasi
Dumitru Buzatu la DNA Iasi

@ Zi decisivă pentru „baronul” de la Vaslui: ce vor hotărî judecătorii ieşeni în cazul lui Dumitru Buzatu @ Astfel, magistraţii de la Curtea de Apel Iaşi au amânat pentru astăzi luarea unei decizii în privinţa arestării lui Dumitru Buzatu @ Amintim că preşedintele CJ Vaslui este cercetat de procurorii anticorupţie pentru comiterea infracțiunii de luare de mită

Zi decisivă pentru „baronul” de la Vaslui! ce vor hotărî judecătorii ieşeni în cazul lui Dumitru Buzatu? Aşadar, ieri, magistraţii de la Curtea de Apel Iaşi au amânat pentru astăzi luarea unei decizii în privinţa arestării lui Dumitru Buzatu.

Amintim că preşedintele CJ Vaslui este cercetat de procurorii anticorupţie pentru comiterea infracțiunii de luare de mită.

Zi decisivă pentru Dumitru Buzatu

 

Amintim că, iniţial, Tribunalul Vaslui a admis propunerea de arestare preventivă formulată de anchetatori pe numele lui Dumitru Buzatu. Aceştia au dispus arestarea pentru 30 de zile, dar preşedintele CJ Vaslui a contestat hotărârea. Astfel, cauza a ajuns pe mesele judecătorilor de la Curtea de Apel Iaşi.

Dumitru Buzatu a fost reţinut în urma unei acţiuni a Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA). Acesta este suspectat că ar fi luat şpagă.

Dumitru Buzatu
Dumitru Buzatu

De unde a pornit totul

 

Amintim că procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Iași au dispus recent punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore, începând cu data de 23 septembrie 2023, a lui Dumitru Buzatu, președinte al Consiliului Județean Vaslui, pentru comiterea infracțiunii de luare de mită.

„În perioada 8 mai – 7 septembrie 2023, inculpatul Dumitru Buzatu, în calitatea menționată mai sus, ar fi pretins de la un om de afaceri (martor în cauză) sume de bani, reprezentând un procent de 10% din valoarea unui contract de achiziție publică pe care acesta din urmă îl încheiase cu Consiliul Județean Vaslui și care avea ca obiect reabilitarea și modernizarea unor drumuri din județul Vaslui astfel încât contractul să se deruleze în bune condiții (plată facturilor). În contextul menționat mai sus, pe 22 septembrie 2023, inculpatul Dumitru Buzatu ar fi primit suma de 1.250.000 de lei”, au spus cei de la DNA Iaşi.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.