Update! Sentinta definitiva in dosarul lui Zapodeanu amanata cu o lună

5194
Ioan Zapodeanu
Ioan Zapodeanu

Magistratii Inaltei Curti de Casatie si Justitie au amanat pentru inca o luna pronuntarea sentintei definitive in dosarul miliardarului Ioan Zapodeanu. Sentinta ar putea fi pronuntata pe 15 octombrie.

stirea initiala

 

Zi decisivă pentru latifundiarul Zapodeanu: închisoare sau libertate

 

@ La Înalta Curte de Casație și Justiție se va desfășura mâine 15 septembrie ultimul termen de judecata in dosarul in care miliardarul din afaceri imobiliare Ioan Zapodeanu este acuzat pentru fapte de corupție @ Pe 30 martie 2020, Curtea de Apel Iasi l-a condamnat pe miliardarul iesean Ioan Zapodeanu l-a o pedeapsa de 5 ani de inchisoare

Zi decisivă pentru libertatea unuia dintre cei mai bogați ieșeni. Astfel, Înalta Curte de Casație și Justiție ar putea pronunta maine 15 septembrie sentinta in dosarul in care miliardarul Ioan Zapodeanu a fost trimis in judecata pentru fapte de coruptie. Dosarul se judeca in apel la Inalta Curte dupa ce o prima sentinta pe fond a fost pronuntata la data de 30 martie 2020 de Curtea de Apel Iasi (vezi aici). Cu aceasta ocazie Ioan Zapodeanu a fost condamnat la o pedeapsa de 5 ani cu executare. Si ceilalti complici ai lui Zapodeanu de la societatea Mica Industrie si Oficiul Judetean de Cadastru au fost condamnati la Curtea de Apel Iasi. Gineta Roman, fosta directoare de la Mica Industrie SA a fost condamnata la o pedeapsa de 4 ani cu executare. Au mai fost condamnati  dar si ceilalti complici precum Mariana Popa de la Oficiul de Cadastru si Lucian Dramba jurist la Mica Industrie. De asemenea acestia au fost obligati sa returneze statului suma de  884.970,25 lei contravaloarea terenului obtinut ilegal de Zapodeanu de la Mica Industrie. Terenul luat de Zapodeanu se afla atunci in administrarea SC Mica Industrie SA condusa de controversata Gineta Roman. Desi Mica Industrie avea terenul doar in administrare proprietar fiiind Consiliul Judetean Iasi, aceasta a intocmit unele documente prin care a trecut terenul in proprietatea lui Zapodeanu. Asta in conditiile in care singura persoana fizica care ar fi putut revendica un drept de proprietate asupra terenului era Beniaminovici. Mai multe detalii din acest dosar am prezentat in articolul ‘’Cum a jefuit Zapodeanu statul de un teren de miliarde. Motivarea sentintei de 5 ani de puscarie’’, publicat in data de 9 august 2020.

Constantin MAZILU

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.