Primarul din Halaucesti sfideaza Legea. Iosif candideaza din nou desi are interdictie

2269
Anton Iosif Halaucesti
Anton Iosif Halaucesti

@ Desi, prin Lege are interdictia de a ocupa functia de primar pentru cel putin 3 ani, Anton Iosif primarul comunei Halaucesti si-a depus candidatura pentru un nou mandat, din partea PNL @ Ca si primarul din Ipatele, caruia Tribunalul Iasi i-a interzis astazi sa candideze, Anton Iosif s-a aflat in conflict de interese @ ‘’Noi am depus astazi contestatie impotriva candidaturii domnului Iosif. Speram sa nu intre in alegeri. Daca va fi cazul vom cere si invalidarea mandatului’’, a spus deputatul PSD de Pascani, Vasile Axinte

Legea este numai pentru PSD si pentru Costica Postarnac, primarul de la Ipatele caruia Tribunalul i-a interzis astazi sa candideze pentru ca s-a aflat si in conflict de interese sau se aplica si in cazul lui Anton Iosif care desi s-a aflat in aceiasi situatie si-a depus candidatura pentru un nou mandat de primar la Halaucesti? Culmea, in cazul lui Postarnac interdictia de a-si depune o noua candidatura a fost aplicata in urma unei contestatii depuse de un contracandidat. Si la Judecatoria Pascani s-a depus o contestatie din partea unei contracandidate si anume Petronela Mihălcuț (vezi aici). In mod ciudat insa judecatorii pascaneni au respins ca fiind tardiva contestatia Petronelei Mihălcuț desi dupa cum am mai precizat, Anton Iosif s-a aflat in aceiasi situatie ca si Costica Postarnac. Adica, in cazul lui Costica Postarnac, Agentia Nationala de Integritate a constatat ca edilul de la Ipatele s-a aflat in conflict de interese deoarece a arendat o parte din terenurile sotiei catre firma sotiei. In cazul lui Anton Iosif, Agentia Nationala de Integritate a constatat ca primarul de la Halaucesti si-a angajat sotia la primarie pe un post de asistent personal al unei persoane cu handicap. Costica Postarnac a contestat decizia ANI dar a pierdut definitiv procesul pentru sentinta definitiva a Inaltei Curti de Casatie si Justitie. De asemenea, Anton Iosif a contestat decizia ANI dar a pierdut definitiv procesul printr-o sentinta definitiva a Inaltei Curti de Casatie si Justitie.

PSD Pascani: ‘’Am contestat candidatura lui Anton Iosif’’

Cu toate acestea, lui Costica Postarnac i s-a interzis sa candideze iar Anton Iosif merge mai departe contestatia depusa impotriva alegerii acestuia fiind respinsa deocamdata. Spunem deocamdata deoarece organizatia PSD Pascani care gestioneaza situatia politica a partidului si pentru comuna Halaucesti, promite ca lucrurile nu vor ramane asa. ’Noi am depus astazi contestatie impotriva candidaturii domnului Iosif. Speram sa nu intre in alegeri. Daca va fi cazul vom cere si invalidarea mandatului’’, a spus deputatul PSD de Pascani, Vasile Axinte.

Prefectul PSD i-a dat interdictie, prefectul PNL l-a spalat

Reamintim ca (vezi aici) in cazul lui Anton Iosif, prefectul Marian Serbescu a emis ordinul prin care a stabilit sanctiuni in cazul acestuia imediat dupa sentinta definitiva a Inaltei Curti de Casatie si Justitie. In ordinul lui Marian Serbescu se prevede clar ca Anton Iosif nu poate obtine un nou mandat de primar si mai mult decat atat i s-a diminuat si salariul. Noul prefect PNL, Marian Grigoras a modificat ordinul pastrand numai diminuarea salariului eliminand interdictia pentru o perioada de 3 ani motivand ca acest lucru nu ar fi de competent prefectului. Cu toate acestea interdictia ramane valabila ca si in cazul lui Costica Postarnac. Prin urmare, daca Iosif intra in alegeri si castiga, judecatorii nu-I pot valida mandatul. Si uite asa in aceasta situatie am facut degeaba alegeri de primar la Halaucesti.

Constantin MAZILU

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.