O femeie cu 4 clase a reușit să fure cu acte 500.000 euro. Metoda i-a lăsat mască pe judecători

1314
femeie numara bani
femeie numara bani

@ Deși este semi-analfabetă Arada Stănescu, din Lunca Cetațuii, comuna Ciurea, judetul Iași a reușit sa fure de la stat suma de 2.148.097 lei efectuand tot felul de operatiuni economice ireale cu ajutorul unei firme fantoma @ Tribunalul Iași a condamnat-o la o pedeapsă de 6 ani 1 lună şi 10 zile închisoare, în regim de detenţie

O femeie de etnie rromă care a absolvit numai 4 clase a reușit sa fraudeze statul cu suma de 2.148.097 lei printr-o schemă care i-ar pune in dificultate chiar și pe cei care au studii in domeniul economiei. Astfel, Arada Stănescu acum in varsta de 39 de ani a infiintat si administrat firma S.C. Apromed Com Iași. Aceasta firma a avut in permanenta un comportament de societate fantoma creata exclusiv cu scopul de a inregistra operatiuni fictive care au dus la prejudiciarea bugetului statului. „Societatea se constituie într-o societate de tip ,,fantomă”, fără salariați, fără spații de depozitare, utilaje de manipulare, mijloace de transport, urmărindu-se doar crearea unei aparențe în ceea ce privește existența unei activități economice importante prin întocmirea unor facturi de achiziție, iar tranzacțiile declarate de această societate tip ,,fantomă” reflectă în mare măsură existența unui mecanism de fraudare, având drept scop exercitarea dreptului ilegal de deducere a TVA sau sustragerea de la plata obligațiilor fiscale, prin diminuarea masei impozabile”, se arata in actele de acuzare.

Prin aceasta metosa Arada Stanescu a reușit sa creeze o gaura de 500.000 euro in bugetul statului.  De altfel, recent Tribunalul Iași a condamnat-o pe Arada Stanescu la o pedeapsă de 6 ani 1 lună şi 10 zile închisoare, în regim de detenţie. „Instanța reține, pe baza probatoriului administrat în cauză, faptul că prejudiciul cauzat bugetului consolidat al statului prin infracțiunea săvârșită de inculpata Stănescu Arada în calitate de administrator al S.C. Apromed Com Iași, este în cuantum de 2.148.097 lei (484.854 euro), constând în TVA în cuantum de 1.149.024 lei și impozit pe profit în cuantum de 999.073 lei. Reprezentanții Directiei Generale de Finante au precizat în cursul urmăririi penale prin adresa din 20.05.2020, că se constituie parte civilă în procesul penal împotriva inculpatei cu suma de 2.148.097 lei (1.149.024 lei – TVA și 999.073 lei – impozit pe profit) și cu dobânda legală calculată conform dispoz.art.174 din Legea nr.207/2015, privind Codul de procedură fiscală, până la data plății efective a debitului”, se arata in sentinta de condamnare.

Infractiunile pentru care a fost condamnata femeia au fost savarsite in perioada 2014-2018.

Citește si „O țigancă din Ciurea a reușit să înfunde trei mari companii din Moldova. Evaziune în imobiliare și afaceri agricole”.

Constantin MAZILU

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.