Gata! Primarul din Halaucesti, Adio de la functie. Prefectul i-a taiat si leafa

3660
Iosif Anton
Iosif Anton

@ Prefectul judetului Iasi, Marian Serbescu a emis astazi  ordinul prin care l-a sanctionat pe Anton Iosif primarul comunei Halaucesti @ Asta deoarece Anton Iosif a fost gasit in conflict de interese @ Potrivit ordinului emis de prefect, in urmatorii ani, Anton Iosif nu mai poate fi primar al comunei Halaucesti

La Halaucesti, edilul Anton Iosif nu mai poate exercita functia de primar al comunei in urmatorii ani. Astfel,  prefectul Marian Serbescu a emis astazi ordinul prin care a dispus sanctionarea lui Anton Iosif ca urmare a faptului ca primarul din Halaucesti a pierdut procesul prin care a  contestat raportul Agentiei Nationale de Integritate in care se constata ca Anton Iosif s-a aflat in conflict de interese. Astfel, in cazul lui Anton Iosif a pus in aplicare prevederile noului Cod Administrativ si l-a sanctionat pe Anton Iosif cu diminuarea salariului cu 10 la suta pe o perioada de 36 luni si cu interdictia de a mai ocupa  o functie de demnitate publica pe o perioada de 3 ani. „De la data incetarii de drept a mandatului de primar al domnului Anton Iosif va opera interdictia de a mai exercita o functie de demnitate publica pentru o perioada de 3 ani conform prevederilor art.25 alin.2 din Legea 176/201”, se arata in ordinul prefectului.

Aici apare un element de noutate in astfel de spete. Interdictia de  a fi primar al comunei se aplica la sfarsitul acestui mandat de primar. Adica, Iosif poate finaliza acest mandat dar nu mai poate candida. Daca nu  intrau in vigoare noile prevederi legale privind incompatibilitatile si celelalte reglementari din Codul Administrativ, atunci mandatul lui Iosif inceta imediat dupa ce s-a pronuntat sentinta finala prin care a pierdut procesul cu ANI. „Am solicitat un punct de vedere si de la Agentia Nationala de Integritate. Astfel, Agentia ne-a transmis ca in cazul primarului din Halaucesti interdictia de a aplica functia se aplica la finalul acestui mandat, adica nu mai poate candida”, a spus prefectul Marian Serbescu.

„Povestea lui Iosif si Maria”

Reamintim ca pe data de 17 decembrie 2015, Agentia Nationala de Integritate a constatat ca Iosif s-a aflat in conflict de interese deoarece la data de 9 ianuarie 2013 a semnat contractul individual de munca incheiat intre Primaria comunei Halaucesti si sotia sa, precum si cererea acesteia prin care a solicitat angajarea sa ca asistent personal al unei persoane cu handicap. In aceasta calitate Maria Iosif a incasat salarii in valoare totala de 27.054 lei de la Primaria comunei Halaucesti. ANI a formulat si o plangere penala pentru infractiunea de conflict de interese. Parchetul de pe Curtea de Apel Iasi l-a scos insa pe primar de sub urmarire penala deoarece a constatat ca decizia de angajare a Mariei Iosif nu a apartinut primarului ci familiei persoanei cu handicap pentru care a fost angajata. Iosif a contestat decizia ANI dar pe data de 8.05.2019 a pierdut definitiv procesul.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.