„Baronul” de Vaslui rămâne după gratii! Dumitru Buzatu nu i-a impresionat pe judecătorii ieşeni! FOTO

559
Dumitru Buzatu
Dumitru Buzatu

@ „Baronul” de Vaslui rămâne după gratii @ Dumitru Buzatu nu i-a impresionat pe judecătorii ieşeni @ Magistraţii din cadrul Curţii de Apel Iaşi au luat o decizie similară în cazul lui Radu Judele

Magistraţii de la Curtea de Apel Iaşi au respins astăzi contestaţia în privinţa arestării formulată de Dumitru Buzatu. Amintim că preşedintele CJ Vaslui este cercetat de procurorii anticorupţie pentru comiterea infracțiunii de luare de mită.

Dumitru Buzatu a sperat că va scăpa de arest

Amintim că, iniţial, Tribunalul Vaslui a admis propunerea de arestare preventivă formulată de anchetatori pe numele lui Dumitru Buzatu. Aceştia au dispus arestarea pentru 30 de zile, dar preşedintele CJ Vaslui a contestat hotărârea. Astfel, cauza a ajuns pe mesele judecătorilor de la Curtea de Apel Iaşi.

Dumitru Buzatu a fost reţinut în urma unei acţiuni a Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA). Acesta este suspectat că ar fi luat şpagă. In clipulde mai jos îl vedeți pe Dumitru Buzatu aflat în arest adus de Poliție pentru judecarea contestației.

Aceeaşi decizie, în cazul lui Radu Judele

Judecătorii au luat o hotărâre similară în cazul lui Radu Judele. „Mentine dispozitia privind luarea măsurii arestului preventiv fată de inculpatul Judele Radu doar pentru comiterea infractiunii de trafic de influentă. Definitivă”, au spus magistratii ieseni.În 2019, în contextul derulării unui proiect finanțat din fonduri europene, între CJ Vaslui și o societate comercială a fost încheiat un contract de achiziție publică ce avea ca obiect reabilitarea și modernizarea unor drumuri din județul Vaslui. În 2021, în condițiile în care lucrările erau finalizate în proporție de 80%, între reprezentantul societății comerciale respective (martor în cauză) și inculpatul Buzatu Dumitru, președintele CJ Vaslui, ar fi apărut neînțelegeri referitoare la plata facturilor (3.000.000 euro) și implicit la cuantumul mitei care trebuia remisă acestuia din urmă. În acest context, CJ Vaslui a încheiat un contract cu o societate comercială (al cărui obiect de activitate este realizarea de activități de inginerie și consultanță tehnică) administrată de inculpat pentru a efectua o expertiză tehnică a lucrărilor executate. 

După întocmirea raportului de expertiză (în care erau trecute date care nu corespundeau realității din teren), în data de 22.06.2022 respectiv în perioada 07-15.02.2023, expertul ar fi pretins de la omul de afaceri suma de suma de 714.000 mii de lei în scopul formulării unor concluzii contrare propriei expertizei efectuate în baza contractului încheiat cu Consiliul județean Vaslui și implicit de „a favoriza” societatea martorului (în sensul de a i se achita în totalitate facturile în valoare de cca. 3.000.000 euro, care i se cuveneau ca urmare a executării întocmai a lucrărilor conform caietului de sarcini).

De asemenea, pentru suma de bani pretinsă, expertul i-ar mai promis omului de afaceri că va interveni pe lângă factorii decidenți din cadrul Consiliului județean Vaslui și că-i va determina pe aceștia să achite facturile emise de societatea omului de afaceri pentru lucrările executate.

În contextul menționat mai sus, expertul a primit în datele de 02.03.2023 și 27.04.2023 suma totală de 714.000 de lei. După remiterea sumei de mai sus, inculpatul ar fi înaintat Consiliului județean Vaslui documentația tehnică privind adaptarea concluziilor expertizei tehnice pentru lucrările efectuate de către societatea martorului care a fost primită și acceptată de către factorii decidenți din cadrul instituției publice, printre care și inculpatul Buzatu Dumitru, au spus procurorii DNA.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.