Cei mai periculosi proxeneti din Iasi prinsi dupa o operatiune ca-n filme. Politia olandeza a descins in Moldova

4519

@ Procurorii ieseni de la DIICOT Iasi au efectuat in ultimele doua zile perchezitii in cadrul operatiunii „Schipbeek” realizata in colaborare cu procurorii olandezi @ Dosarul vizeaza destructurarea unei retele de proxeneti care activa in judetele Moldovei si in Olanda

Operatiune de amploare a procurorilor ieseni de la DIICOT si a omologilor olandezi din cadrul Oost Nederland Politie Enschede pentru capturarea unei retele internationale de proxeneti care activa in judetele Moldovei si in orasele Olandei. Operatiunea demarata in comun de cele doua institutii judiciare poarta denumirea Schipbeek. „La data de 07.10.2019 și 08.10.2019, procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Iaşi impreuna cu ofiterii de politie judiciara din cadrul B.C.C.O. Iaşi au efectuat un numar de 6 perchezitii domiciliare pe raza municipiilor Iași, Piatra Neamt și Barlad, intr-o cauza vizand destructurarea unei grup infractional organizat, specializat in comiterea infractiunii de trafic de persoane. Activitatile au fost integrate actiunii comune executate in parteneriat cu autoritaţile judiciare competente din Olanda, respectiv Oost Nederland Politie Enschede, in executarea unui Acord privind constituirea unei echipe comune de ancheta, in baza caruia au fost efectuate simultan mai multe activitati procedurale in cadrul operaţiunii „Schipbeek”, se arata intr-un comunicat de presa emis de DIICOT.

Erau implicati si olandezi

In cadrul operatiunii s-a constatat ca reteaua de proxeneti era coordonata de trei romani si de trei olandezi care au traficat cel  putin 8 tinere romance si 9 fete din Republica Moldova. De altfel, doi romani au fost retinuti deja in Olanda. „Incepand cu anul 2015, a fost constituit un grup infractional organizat, format din trei cetateni romani și alti trei cetateni olandezi, care au actionat in mod coordonat, in ceea ce privește recrutarea mai multor tinere, in vederea exploatarii sexuale a acestora pe relatia Romania-Olanda, precum şi al obtinerii unor foloase materiale substantiale din activitatile de prostitutie desfașurate de acestea.

In urma cercetarilor efectuate in cauza s-a retinut faptul ca, in aceasta perioada gruparea infractionala a reușit sa recruteze peste 8 tinere romance și alte 9 tinere, cetateni ai Republicii Moldova, care au fost obligate sa practice prostitutia, prin folosirea de violente, amenintari și șantaj, in bordeluri clandestine care functionau in locuintele inchiriate de catre membrii gruparii”, a mai aratat DIICOT.

Cu ocazia efectuarii perchezitiilor domiciliare a fost confiscata suma de 5.880 euro și inscrisuri. In acelasi dosar autoritatile olandeze efectueaza cercetari pentru savarșirea infractiunilor de trafic de persoane, trafic de migranti, angajare ilegala, spalare de bani, amenintare, vatamare corporala, viol și lipsire de libertate intentionata.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.