Abuzurile unui director decontate din bani publici: 3 miliarde pentru un fermier

2728
Vasile Giurgiuveanu si Sergiu Jitareanu
Vasile Giurgiuveanu si Sergiu Jitareanu

@ Agentia de Plati si Interventie in Agricultura (APIA) Iași este executată silit in aceste zile de un fermier care are de recuperat de la aceasta instituție nici mai mult nici mai puțin decat 300.000 lei (3 miliarde lei vechi) @ Directorul APIA , Sergiu Jităreanu i-a tăiat abuziv subventia fermierului  Vasile Giurgiuveanu iar acesta din urmă, a contestat decizia in instanta si a castigat @ „A fost un abuz al directorului Jităreanu. Curtea de Apel a constatat că Jităreanu nu a motivat deciziile prin care mi-a tăiat subventiile”, a spus Vasile Giurgiuveanu

Agenția de Plati si Interventie nin Agricultura (APIA) este executata silit in aceste zile  de fermierul iesean Vasile Giurgiuveanu care trebuie sa recupereze de la aceasta institutie suma de 300.000 lei (vezi aici). APIA a ajuns in aceasta situatie in urma unui abuz facut de directorul Sergiu Jitareanu care i-a sistat subventia pentru suprafata, suma aferentă anului 2016. Vasile Giurgiuveanu cultiva anual o suprafata agricola insemnata in comuna Tatarusi judetul Iasi iar in anul 2017 i s-a taiat brusc subventia. Giurgiuveanu a contestat in justitie  deciziile prin care Jitareanu i-a taiat subventia respectiv decizia nr. 23410165/18.10.2017 si decizia 23262966/08.08.2017 si a castigat (vezi aici). „A fost un abuz al directorului Jităreanu. Curtea de Apel a constatat că Jităreanu nu a motivat deciziile prin care mi-a tăiat subventiile. Acest abuz este si in atentia DNA Iasi. Eu am facut plangere la Directia Generala Anticoruptie. Politistii de la DGA sub coordonarea procurorilor DNA au confirmat ca am dreptate. Dosarul este in lucru”, a spus Giurgiuveanu.

Mai multe detalii despre dosarul penal am prezentat in articolul „Sefii APIA Iasi vizati de o ancheta Anticoruptie. Abuzuri denuntate de un fermier”, publicat in data de 10 iulie 2020.

Cine plateste banii?

Fostul primar Gheorghe Nichita a fost executat pentru plata sumei de 30.000 euro  pentru ca nu a eliberat unei familii un certificat de urbanism. Suma a fost dispusa de asemenea de instanta. Desi abuzul a fost facut de Nichita (cel care l-a sprijinit politic pe Jitareanu sa ajunga director la APIA Iasi) , banii au fost platiti din bugetul local. Numai ca, Directia de Finante si Curtea de Conturi au spus ca banii trebuie platiti de cel care a gresit adica Gheorghe Nichita (vezi aici mai multe detalii). Se va proceda la fel si la APIA, cele 3 miliarde vor fi recuperate de la cei care au facut abuzul?

Constantin MAZILU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.