De ce a dormit DNA Iași atâția ani. Fosta șefă s-a făcut de râs la interviul pentru funcția de procuror european. Video

5822
Alina Moraru-procuror DNA
Alina Moraru-procuror DNA Iasi

@ Procurorul Alina Moraru a condus DNA Iași până în urmă cu o lună @ Alina Moraru s-a înscris la concursul organizat de Ministerul Justiției pentru a completa echipa de procurori care vor lucra la Parchetul European condus de Laura Codruta Kovesi @ În cadrul probei de interviu Alina Moraru Alina Moraru nu a știu să răspundă la întrebările examinatorilor

Ne mai mirăm de ce în ultimii ani Mafia Imobiliară și-a făcut de cap în cap în Iași a pus stăpânire pe oraș iar DNA a dormit. Din decembrie 2018 până în ianuarie 2022, DNA Iași a fost condusă de Alina Moraru. Deși lucrează la DNA Iași de 7 ani și a finalizat un singur dosar, cel în care au fost trimiși în judecată reprezentanți ai firmei Victor Construct, pentru ca au decontat din fonduri europene materiale la preturi umflate pentru lucrarie de modernizare a infrastructurii de pe splai Bahlui, Alina Moraru aspiră la funcția de procuror european. Astfel, aceasta s-a  înscris la concursul organizat de Ministerul Justiției pentru a completa echipa de procurori care vor lucra la Parchetul European condus de Laura Codruta Kovesi. În cursul zilei de ieri Alina Moraru a susținut proba de interviu având o prestație penibilă. Aceasta nu a știut să răspundă la întrebările anchetatorilor. Prima intrebare s-a referit ” missing trader intra-community fraud-MTIC” adica la neplata taxelor (TVA) de persoanele fizice si juridice care fac comert intracomunitar (între statele UE). Alinei Moraru i s-a cerut să dea un exemplu de fraudă de MTIC și nu a știut. De asemenea, acesteia i s-a cerut să spună ce anume este specific fraudei MTIC de alte fraude de tip TVA și, de asemenea nu a știut. Aceasta a mai fost întrebată daca are cunoștință de ultima decizie a Curtii Europene de Justiție legate de fraudele cu fonduri europene, cele legate de depunerea de documente false pentru obtinerea subventiilor comunitare și tot nu a stiut. Puteți urmări interviul de examinare a Alinei Moraru pe site-ul Ministerului Justiției accesând acest link (vezi aici).

Alina Moraru a absolvit Institutul National al Magistraturii în anul 2009 după care a început să lucreze la Parchetul de pe lângă Judecătoria Iași. Lucrează la DNA Iași din anul 2015.

Citește și „Exclusiv! Parchetul European și-a deschis sediu la Iași. Cine sunt procurorii lui Kovesi”.

Constantin MAZILU

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.