Un nou dosar penal pentru primarul din Rachiteni

3626
Petre Dobos, primar Rachiteni
Petre Dobos primar Rachiteni

@  „Am depus plangere penala impotriva domnului  Petre Dobos, deoarece refuza sa delege atributiile de secretar. Domnul Dobos nu vrea sa faca asta deoarece noul secretar trebuia sa intocmeasca referatul pentru demiterea sa din functia de primar. Este aceiasi situatie ca la Siretel”, a spus prefectul Marian Serbescu @ Petre Dobos trebuie sa paraseasca functia de primar deoarece a fost condamnat pentru ucidere din culpa

Un nou dosar penal pentru Petre Dobos, primarul comunei Rachiteni, condamnat deja pentru ucidere din culpa. Astfel, la sfarsitul saptamanii trecute, prefectul Marian Serbescu a depus o plangere penala pentru abuz in serviciu impotriva lui Petre Dobos. Asta deoarece, Dobos refuza sa-si numeasca un nou secretar al comunei. Dobos procedeaza in aceiasi maniera pentru a-si pastra scaunul de primar. Acesta este condamnat pentru ucidere din culpa si potrivit Legii  nu mai poate ocupa functia de primar. Numai ca, prefectul trebuie sa primeasca referatul de demitere a primarului de la secretar. Refuzand sa numeasca un secretar Dobos se asigura ca nu va fi demis. „Practic avem aceiasi situatie ca la Siretel, unde primarul Gheorghe Ancuta refuza sa  numeasca un nou secretar pentru a-si pastra functia. Noi am depus plangere penala atat impotriva lui Petre Dobos cat si impotriva primarului din Siretel”, a completat prefectul Marian Serbescu.

Condamnat pentru moartea unui motociclist

In data de 28 martie 2019, Curtea de Apel Iasi (vezi aici) l-a condamnat definitiv pe Petre Dobos la o pedeapsa de 2 ani de inchisoare cu suspendare si interzicerea unor drepturi pentru savarsirea infractiunii de ucidere din culpa. Modul in care s-a petrecut acest accident a fost descris de Dezvaluirea.ro in articolul cu titlul ‘’Condamnat ca a ucis un om cu masina un primar poate sofa din nou. Viraj interesant al judecatorilor’’ publicat in data de 28 mai 2018. Accidentul a avut loc pe data de 15 noiembrie 2017 in jurul orei 17.00 in zona CUG. Dobos se incadrase pe banda de langa axul drumului pentru a vira la stanga moment in care un motociclist care venea din spate a intrat in vehiculul primarului. Motociclistul Vasile Macovei de 27 de ani a murit pe loc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.