Accident mortal, pe o stradă din Iaşi! Un microbuz cu călători a ieşit în decor! (EXCLUSIV)

6270
Accident
Accident rutier

@ Un accident rutier mortal a avut loc pe o şosea din judeţul Iaşi @ Astfel, un microbuz cu călători a ieşit în decor @ În urma incidentului, şoferul a fost condamnat recent de magistraţii din cadrul Judecătoriei Răducăneni pentru ucidere din culpă

Un accident rutier mortal a avut loc pe o şosea din judeţul Iaşi! Aşadar, un microbuz cu călători a ieşit în decor. În urma incidentului, recent, şoferul a fost condamnat de magistraţii din cadrul Judecătoriei Răducăneni.

„Instanţa încetează procesul penal cu privire la inculpatul Igor Malinovschi, cercetat pentru vătămare corporală din culpă, întrucât a intervenit prescripţia răspunderii penale. Condamnă inculpatul Igor Malinovschi la 3 ani de închisoare, cu suspendare, pentru ucidere din culpă”, au afirmat judecătorii. De asemenea, firma de asigurări a fost obligată să le achite rudelor victimei despăgubiri în valoare totală de 450.000 de lei şi, respectiv, aprope 60.000 de lei moldoveneşti.

 

Accident rutier mortal, pe o stradă din judeţul Iaşi

 

Demn de remarcat este faptul că sentinţa nu e definitivă, aceasta fiind deja contestată. procesul lui Igor Malinovschi a început pe 16 octombrie 2019. Manager de transport din Republica Moldova a fost acuzat de săvârşirea infracţiunilor de ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă.

„Pe 11 octombrie 2016, în jurul orei 12.50, în timp ce conducea microbuzul marca Sprinter, înmatriculat în Moldova, pe DN 28, în afara localității Comarna, la km 96, din cauza nerespectării dispozițiilor legale privind regimul de viteză într-o curbă semnalizată ca fiind deosebit de periculoasă, a intrat în derapaj, a părăsit carosabilul (care era umed, în condiții de ploaie) prin dreapta și s-a răsturnat, producând decesul unei femei și vătămarea corporală a alteia”, au spus anchetatorii ieşeni.

 

Ce a spus Igor Malinovschi la audieri

 

În dimineața zilei de 11 octombrie 2016, în jurul orei 9.00, şoferul pe rute internaționale a plecat la volanul microbuzului marca Sprinter, urmând să transporte în șase pasageri, toți din Republica Moldova. După ce au trecut vama, deplasându-se pe DN 28, în afara localităţii Comarna, la km 96, într-o curbă la dreapta, semnalizată „curbă deosebit de periculoasă”, conducătorul auto a pierdut controlul direcției de mers, a părăsit carosabilul pe partea dreaptă și s-a răsturnat.

La locul producerii accidentului, pe spațiul verde, a fost identificată și o pasageră care a decedat ca urmare a accidentului rutier. Nu au fost identificate urme de frânare, iar vizibilitatea era bună, pe timp de zi, carosabilul fiind umed din cauza ploii. În zona producerii accidentului, limita maximă legală de viteză admisă este de 50 km/h. La audieri, şoferul a spus că circula cu 50-60 km/h, iar un autocamion de pe sensul opus, de culoare roșie, ar fi intrat pe sensul său, iar el a acționat din instinct.

Cu toate acestea, celelalte mijloace de probă administrate în cauză infirmă ipoteza susținută de inculpat. De altfel, unii martori au afirmat că, la momentul accidentului, nu circula niciun autovehicul din sens opus, iar inculpatul ar fi circulat cu o viteză ridicată.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.