Aceștia sunt polițiștii de nota 10. Sărbătoare cu avansari în grad la IPJ Iași

1089

Astăzi 25 martie este Ziua Politiei Romane dar la IPJ Iași evenimentele legate dr aceasta aniversare au demarat încă de ieri când Politia Județului si-a desemnat polițiștii de onoare ai anului, pe cele 4 categorii:
• ordine si siguranță publica;
• investigarea si combaterea criminalității;
• suport operativ;
• suport misiuni si activități;
Polițistul de onoare al anului 2022 la nivelul I.P.J. Iași, la categoria ordine publica  este agent principal de politie Donea Corina-Ioana. Aceasta a fost angajata în cadrul Inspectoratului de Politie Județean Iași în anul 2019 la Secția nr. 4 Politie Rurala Miroslava. În anul 2022, colega noastră a soluționat 57 de dosare penale, dintre care 24 cu propuneri de trimitere în judecata. Au fost formulate propuneri de arestare preventiva fata de 42 persoane. De asemenea, Corina a participat la numeroase acțiuni si controale desfășurate pe raza de competenta.

La aceeași categorie, polițist de onoare al anului 2022 este agent sef adjunct Sîncu Vasile Bogdan, din cadrul Secției nr. 3 Politie Rurala Popricani. În anul 2022, polițistul a soluționat 102 dosare penale, dintre care 62 cu propuneri de trimitere în judecata. Au fost formulate propuneri de arestare preventiva fata de 42 persoane, pentru care instanta de judecata a dispus măsura arestării preventive, pentru un număr de 39 persoane, iar fata de 3 persoane a dispus măsura preventiva a controlului judiciar sau arestului la domiciliu.

De asemenea, Ziua Politiei Române a oferit prilejul de a evidentia 32 de politisti (10 ofiteri de politie si 22 de agenti de politie) din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Iasi care au fost avansati în gradul profesional urmator, înainte de împlinirea stagiului minim.

Astfel, dintre polițiștii avansați înainte de termen, o menționam pe comisar de politie Morosanu Denisa, care de 10 ani face parte din echipa Secției nr. 3 Politie Urbana Iași – Compartimentul de Investigații Criminale. Aceasta a absolvit cursurile Academiei de Politie în anul 2013. Anul trecut Denisa a soluționat 51 de dosare penale cu autori necunoscuți si 47 de dosare penale cu autori cunoscuți. Unul dintre cazurile instrumentate si soluționate de grupul de lucru coordonat de colega noastra este cel al furturilor de catalizatoare, de pe raza mun. Iași.

Printre cei avansați înainte de termen se numără si colegul nostru subinspector de politie Matei Andrei din cadrul Biroului pentru Protecția Animalelor Iași, un ofiter care îsi desfășoară activitatea în cadrul acestei structuri, de la înființarea sa în anul 2021. Colegul nostru a acționat si intervenit cu promptitudine la producerea evenimentelor cu grad de dificultate ridicat, ceea ce a dus la realizarea activităților specifice si soluționarea cazurilor complexe, manifestând si bune abilitați de leadership.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.