Au scăpat basma curată, după ce au fost acuzaţi că au jefuit o asociaţie de proprietari! „Gaura” creată este de mii de euro! (EXCLUSIV)

460
limite-bani
limite-bani

@ Cinci indivizi au scăpat basma curată, după ce au fost acuzaţi că au jefuit o asociaţie de proprietari @ „Gaura” creată este de mii de euro, conform anchetatorilor ieşeni @ Magistraţii din cadrul Judecătoriei Paşcani au dispus recent încetarea procesului penal în ceea ce îi priveşte pe Ramona Pleşca, Mihai Ciocan, Gheorghe Doleanu, Iacobiţă Verdeş şi Vasile Stoleriu

Cinci indivizi au scăpat basma curată, după ce au fost acuzaţi că au jefuit o asociaţie de proprietari! „Gaura” creată este de mii de euro, conform anchetatorilor ieşeni.

Astfel, recent, magistraţii din cadrul Judecătoriei Paşcani au dispus încetarea procesului penal în ceea ce îi priveşte pe Ramona Pleşca, Mihai Ciocan, Gheorghe Doleanu, Iacobiţă Verdeş şi Vasile Stoleriu, ca urmare a prescripţiei răspunderii penale. Printre acuzaţiile aduse de anchetatori se numără cele de fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată, delapidare şi abuz în serviciu.

 

Cinci ieşeni, acuzaţi că au jefuit o asociaţie de proprietari

 

Chiar dacă au scăpat momentan de pedepse, indivizii au fost, totuşi, obligaţi să achite despăgubiri în valoare totală de 53.461 de lei către Asociaţia de Proprietari nr. 3, strada Petru Rareş, oraşul Târgu Frumos. „Instanţa dispune desfiinţarea înscrisurilor falsificate, respectiv a chitanţelor emise de Asociaţia de Proprietari nr. 3, strada Petru Rareş, bloc 20”, au spus judecătorii ieşeni.

Demn de remarcat este faptul că sentinţa nu e definitivă, aceasta putând fi contestată. Procesul celor 5 indivizi a început pe data de 22 decembrie 2020. Procurorii păşcăneni i-au acuzat că ar fi colaborat pentru a jefui asociaţia de proprietari amintită.

 

Ce au spus anchetatorii cu privire la fapte

 

Anchetatorii au afirmat că, în perioada 13 iunie 2008 – 10 octombrie 2014, contabila şi casieriţa Asociaţiei de proprietari, în mod nelegal, din dispoziţia conducerii asociaţiei reprezentate succesiv de preşedinţi şi, potrivit borderourilor, ar fi întocmit 461 de chitanţe în care a inserat date nereale, care atestau în mod fictiv că locatarii scării B a blocului nr. 28 ar fi plătit sume de bani pe care le datorau cu titlu de cheltuieli de întreţinere, sume care nu au fost plătite niciodată către asociaţie, prejudiciul cauzat acesteia fiind în valoare de 44.247 de lei, reprezentând deficit de numerar în casierie.

De asemenea, în perioada 13 iunie 2008 – 13 februarie 2014, în calitatea sa de contabilă şi casieriţă a Asociaţiei de proprietari, în mod nelegal, din dispoziţia conducerii asociaţiei reprezentate succesiv de preşedinţi, a plătit din casieria unităţii către membri ai asociaţiei suma totală de 11.787 de lei, provenind din alte fonduri, cauzând astfel Asociaţiei de proprietari nr. 3 un deficit de numerar. Alături de aceasta au fost acuzaţi şi preşedinţii şi administratorul ce au condus asociaţia.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.