Blocul care stă să se răstoarne a prins viteză către o râpă. Clienții vor banii înapoi

5093
miscare bloc Globalstroinvest
miscare bloc Globalstroinvest

@ După o scurtă perioadă de ’’stagnare’’ imobilul a început să se miște din nou @ Este vorba despre blocul aflat în municipiul Iași, pe strada Nicolae Oblu, la intrarea in cartierul Oscar Rainbow proiect preluat de o companie necunoscută și anume Globalstroinvest SRL @ Aparatele de monitorizare au înregistrat o deplasare cuprinsă între 1 și 3 milimetri pe săptămână a fundației, sub acest bloc cu un regim de înălțime D+P+3E+M @ Deplasarea are loc la o adâncime de 11 metri sub pământ @ Inspectoratul de Stat în Construcții așteaptă de câteva luni un proiect de stabilizare și ’’îndreptare’’ a blocului @ Blocul a început să se comporte ciudat la începutul anului acesta când s-a observat că imobilul înregistrează o ușoară înclinare în față (circa 4 cm), o tasare (scufundare) dar și o torsiune adică o schimbare a poziției

Din nou vești proaste pentru ieșenii care au sperat că vor locui în blocul situat la intrarea în cartierul Oscar Rainbow pe strada Nicolae Oblu, zona Cimitirului Evreiesc. Situatia acestui bloc cu probleme a mai fost analizata de Dezvaluirea.ro in articolul ‘’Un bloc din Iași dansează în toate direcțiile! Un cartier cu sute de apartamente o ia la vale’’, publicat în data de 20 februarie 2020. Inspectoratul de Stat în Construcții a dispus efectuarea unei expertize pentru evaluarea situației și astfel au fost montate anumite sisteme ‘’martor’’ pentru a monitoriza terenul pe care a fost ridicat acest bloc. Asta după ce se observase ușoară înclinare în față (circa 4 cm), o tasare (scufundare) dar și o torsiune adică o schimbare a poziției. După montarea sistemelor de monitorizare a urmat o perioadă de calm de circa o lună, o perioadă în care imobilul a stat neclintit. Însă, în ultima perioadă s-a observat o realuare a deplasările la o adâncime de 11 metri sub pământ. Se înregistrează astfel o deplasare cuprinsă între 1 și 3 milimetri pe săptămînă. Asta în condițiile în care reprezentanții Inspectoratului de Stat în Construcții asteaptă de circa două luni ca dezvoltatorul sa prezinte un proiect de stabilizare a terenului si a imobilului dar si de ‘’îndreptare’’ a blocului. Inspectoratul nu primit nici pana astazi acest proiect si probabil vor urma alte sancțiuni.

Un bloc din Iași dansează în toate direcțiile! Un cartier cu sute de apartamente o ia la vale

Proiect preluat de la Oscar

Blocul despre care vorbim este proprietatea firmei SC Globalstroinvest SRL si a fost desprins din cartierul rezidential Oscar Rainbow. Cu alte cuvinte conform Planului Urbanistic Zonal aprobat acest bloc urma să facă parte din Oscar Rainbow numai că patronii restaurantului cu acelasi nume au cedat terenul si autorizatia numai pentru acest bloc catre SC Globalstroinvest SRL. Să mai precizam ca Inspectotarul de Stat in Constructii monitorizeaza si blocurile din Oscar Rainbow. Asta deoarece acestea se află la câțiva metri de blocul cu probleme. Au fost acordate sanctiuni si patronilor de la Oscar după ce s-a descoperit de asemenea că nu au respectat proiectul. In plus, din cauza miscarii versantului in zona Oscar strada s-a prabusit iar canalizarea s-a spart.

Clienții își vor banii înapoi

După ce au aflat că imobilul în care urmau sa locuiască nu este sigur, clienții, cei care au plătit avansuri pentru un apartament si-au cerut banii înapoi. Unii au recuperat banii cu ușurință, alții s-au văzut nevoiți să se adreseze instanței (vezi aici). Potrivit unor surse un proiect care ar face ca acest imobil să poate fi locuit în siguranță ar fi foare costisitor, cheltuielile ar putea depăși profitul pe care dezvoltatorul spera să-l obțină din această afacere.
Constantin MAZILU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.