Bomba! Demis de ANI, cel mai longeviv primar revine pe functie

2401
Costica Postarnac
Costica Postarnac

@ Surpriza, justitia a suspendat ordinul prin care Costica Postarnac, primarul comunei Ipatele a fost demis din functie @ Agentia Nationala de Integritate a constatat ca Postarnac s-a aflat in conflict de interese si a obtinut in justitie demiterea acestuia @ Postarnac a atacat decizia iar judecatorii au decis ca deocamdata acesta poate reveni la primarie

Justitia noastra este in continuare plina de contradictii lucru dovedit si prin sentinta pronuntata aseara in dosarul nr. 5367/99/2018/a1 , dosar in care Costica Postarnac, primarul comunei Ipatele a contestat ordinul prin care a fost demis din functie. Astfel, desi a fost demis in luna august anul acesta in baza unei sentinte a Inalte Curti de Casatie si Justitie, Costica Postarnac va reveni pe functia de primar al comunei Ipatele, cel putin pentru o perioada de timp, in baza sentintei date in dosarul mai sus mentionat. Mai exact, judecatorii au suspendat  ordinul nr. 254/02.08.2018 emis de prefectul judetului Iasi cu privire la demiterea din functie a lui Postarnac. Astfel, ordinul este suspendat o perioada de timp pana la solutionarea cererii de anulare a aceluiasi document, depusa tot de Postarnac. ” Admite recursul declarat de Postarnac Costica impotriva incheierii din 25.09.2018 pronuntată de Tribunalul Iasi, sentinta pe care o caseaza. Admite cererea formulata in baza art.15 din Legea nr.554/2004. Dispune suspendarea Ordinului 254/02.08.2018 pana la solutionarea definitiva a cauzei”, se arata in sentinta.

Demis pentru ca i-a dat pasunea sotiei

Postarnac a fost timp de 7 mandate (fiecare mandat de 4 ani) primar al comunei Ipatele pana cand a fost demis in urma unui raport intocmit de ANI. Institutia a constatat ca Postarnac s-a aflat in conflict de interese si conform Legii trebuie sa paraseasca functia. Astfel, in cazul lui Postarnac, ANI a intocmit raportul nr.23719/12.06. 2015. Conform acestui raport, Costica Postarnac s-a aflat in conflict de interese deoarece in calitate de primar a semnat un contract si un act aditional prin care Primarie Ipatele inchiria o suprafata importanta de teren catre societatea Agricola Ipatele, firma condusa de sotia edilului. „In exercitarea atributiilor de serviciu, a semnat doua acte aditionale la Contractul de inchiriere din data de 31 iulie 2007 privind majorarea suprafetei de pasune inchiriata, de la 526,46 ha – la 554,82 ha, acte aditionale incheiate intre Consiliul Local Ipatele si Societatea Agricola Ipatele (societate în cadrul căreia soția persoanei evaluate detine calitatea de președinte al consiliului de administratie). Unul dintre actele adiționale prin care se prelungește perioada de inchiriere a pasunii a fost semnat, din partea Consiliului Local Ipatele, de catre primarul comunei, iar, din partea Societatii Agricole Ipatele, a fost semnat de către soția persoanei evaluate”, au constatat inspectorii ANI.

Dupa el potopul

In cererea adresata judecatorilor cea prin care solicita sa revina pe functie, Postarnac a aratat ca locuitorii din Ipatele au mare nevoie de el iar comunitatea va pierde inclusiv fonduri europene daca nu va continua sa conduca comuna. „Aratam instantei ca mentinerea caracterului executoriu al actului administrativ perturba activitatea primariei Ipatele si serviciilor publice din aparatul primarului, in conditiile in care subsemnatul sunt implicat in mai multe proiecte de investitii finantate prin fonduri europene, incetarea calitatii mele oficiale producand intarzierea implementarii proiectelor cu consecinta aplicarii de sanctiuni financiare unitatii teritorial administrative, respectiv de aplicarea de penalitati si chiar pierderea finantarilor urmare a intarzierilor previzibile astfel cum dovedim cu inscrisurile”, a aratat Postarnac in cererea adresata instantei.

Constantin MAZILU

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.